بهترین فاصله چشم از مانیتور و چگونگی درست نشستن در مقابل آن
به گزارش مجله گیلاسفا، خبرنگاران | سرویس سلامت - از آنجا که امروزه اغلب امور به کامپیوتر وابسته است، بیشتر ما در طول روز چندین ساعت را صرف نگاه کردن به مانیتور کامپیوتر می کنیم. در نتیجه دچار خستگی چشم و گاهی سرگیجه و سردرد می شویم، این مسائل ناشی از نگاه کردن طولانی مدت به صفحه نمایش است. اگر شما هم با این مسائل روبرو هستید، با ما همراه باشید. در این مطلب در مورد روش های جلوگیری از خستگی چشم و بهترین فاصله چشم از مانیتور صحبت می کنیم.
در صورتی که بخش خاصی از این متن مدنظر شماست، با انتخاب عناوینی که در فهرست موضوعی زیر ارائه شده اند، به بخش دلخواه خود برسید.
- بهترین فاصله چشم از مانیتور
- نکاتی برای جلوگیری از خستگی چشم
بهترین فاصله چشم از مانیتور
بسیاری از افراد ترجیح می دهند رو به پایین به مانیتور نگاه کنند. در حالت بهینه مرکز مانیتور باید 15 تا 20 درجه پایین تر از خط چشم قرار داشته باشد. به علاوه بهترین فاصله چشم از مانیتور 50 تا 100 سانتی متر است.
کامپیوتر را در موقعیتی قرار دهید که بازتاب نور در آن نیافتد، به خصوص اگر پشت سرتان پنجره وجود دارد یا لامپ بالای سرتان است. در این صوت یا از پرده بهره ببرید یا صندلی میز را تغییر دهید. همچنین می توانید از مانیتور های ضد انعکاس بهره ببرید تا بازتاب نور هایی که به آن برخورد می کنند به حداقل برسند.
همچنین صندلی خود را طوری تنظیم کنید که کف پا ها صاف روی زمین قرار بگیرند. اگر صندلی شما دسته دارد، آن ها را طوری تنظیم کنید که از بازو ها شما حمایت کنند، به طوری که هنگام تایپ کردن، کف دست ها روی صفحه کلید نخوابند.
تصویر زیر شما را راهنمایی می کند که چگونه در حالت بهینه در مقابل کامپیوتر بنشینید.
بیشتر بخوانید: ورزش های چشم برای کاربران اینترنت
نکاتی برای جلوگیری از خستگی چشم
1. فاصله خود را از مانیتور حفظ کنید
بیش از حد نزدیک به مانیتور نشستن برای چشم ها خطرناک است. همانطور که گفته شد بهترین فاصله چشم از مانیتور 50 تا 100 سانتی متر است. در صورتی که این فاصله کمتر از 50 یا بیشتر از 100 باشد، کار کردن برای شما مشکل خواهد شد. بنابراین تنظیمات فونت و نمایشگر را تغییر دهید تا محتوا مطابق با دید شما نمایش داده شوند و بتوانید فاصله بهینه را رعایت کنید.
2. از مانیتور های LCD بهره ببرید
مضرات مانیتورهای LCD و LED نسبت به مانیتور های CRT قدیمی بسیار کمتر است، به علاوه مصرف انرژی کمتری نیز دارند. بنابراین ترجیحا از مانیتورهای LCD یا LED بهره ببرید، اما اگر نمایشگر CRT دارید از فیلتر های ضد اشعه برای جلوگیری از خستگی چشم بهره ببرید.
3. تنظیمات مانیتور را با چشمانتان سازگار کنید
مانیتور های جدید اغلب حالت های نمایش از پیش تنظیم شده ای دارند که به کاربر اجازه می دهد آن ها را سفارشی سازی کند. این تنظیمات را مطابق با چشمان خود تغییر دهید تا نور و رنگ ساطع شده از مانیتور چشمان شما را اذیت نکند. برای مثال، رنگ صفحه نمایش هنگام تایپ کردن یا وب گردی سردتر از رنگ آن هنگام بازی یا تماشای فیلم باید باشد.
4. از عینک ضد اشعه بهره ببرید
همانطور که می دانید نور آبی آسیب زیادی به چشم می رساند، برای کاهش این نور می توانید از عینک های ضد اشعه بهره ببرید. این عینک ها در بازار موجود هستند و کافی است آنها را خریداری کنید تا از رسیدن اشعه های مضر مانیتور به چشم هایتان جلوگیری شود. البته این عینک ها تنها برای نشستن در مقابل کامپیوتر مفید نیستند بلکه از چشم در مقابل نور تلویزیون، صفحه نمایش موبایل و … نیز محافظت می کنند.
همچنین در صورتی که از عینک استفاده می کنید، از عینک ساز بخواهید روی شیشه های لایه محافظ در برابر نور قرار دهید. درست است که هزینه بیشتری را متقبل می شوید، اما سلامت چشمان شما ارزشش را دارد.
5. به چشمان خود استراحت دهید
ساده ترین راه برای جلوگیری از خستگی چشم هنگام کار کردن با کامپیوتر، این است که به صورت دوره ای چشم ها را ببندید تا استراحت کنند. در هر ساعت حدود 5 دقیقه به چشمان خود استراحت بدهید. برای این منظور می توانید 5 دقیقه راه بروید، اطراف را نگاه کنید یا یک فنجان چایی بنوشید، به طور کلی هدف دور شدن از مانیتور برای مدت 5 دقیقه است. علاوه بر این، برای جلوگیری از خشکی چشم هنگام استفاده از کامپیوتر، مراقب باشید که به طور منظم و مداوم پلک بزنید تا سطح چشم مرطوب بمانند.
بیشتر بخوانید: راهکارهایی برای رفع خستگی چشم
سخن پایانی
اگر مدت زمان زیادی در طول روز در برابر کامپیوتر می نشینید حتما نکات یاد شده را رعایت کنید تا چشم های شما دچار آسیب نشوند. خستگی و خشکی چشم از عوارض نگاه کردن طولانی مدت به صفحه نمایش کامپیوتر، موبایل و تلویزیون است. علاوه بر این نشستن طولانی مدت پشت کامپیوتر باعث کمردرد، گردن درد و غیره نیز می شود، برای در امان بودن از این عوارض توصیه می کنیم مطلب 9 نکته ای که برای صحیح نشستن پشت کامپیوتر و لپ تاپ باید بدانیم را مطالعه فرمایید. نظر شما چیست؟ آیا شما این نکات را هنگام کار با کامپیوتر رعایت می کنید؟ از قلم نیاندازید نظرات و پیشنهادات خود را از طریق بخش ارسال نظر با ما و سایر همراهان خبرنگاران به اشتراک بگذارید.
منبع: setare.com