آیا چراغ های آنتن مودم همه چیز را به ما می گویند؟

به گزارش مجله گیلاسفا، بسیاری از کاربران سرعت اینترنت را از روی تعداد چراغ های روشن مودم می گویند.

آیا چراغ های آنتن مودم همه چیز را به ما می گویند؟

به باور آن ها، اگر چهار یا پنج چراغ آنتن مودم روشن باشند؛ یعنی سرعت اینترنت زیاد است و اگر یک یا دو چراغ آنتن مودم روشن باشد؛ یعنی سرعت اینترنت افتضاح است.

بارها در لابه لای مقالات مختلف این نکته را یادآوری کردیم که چراغ های آنتن مودم فقط قدرت گیرندگی امواج رادیویی منتشر شده از دکل مخابراتی اپراتورها را نشان می دهند و ارتباطی با سرعت و حتی کیفیت اینترنت ندارد.

این باور عمومی تا حدودی درست است که اگر تعداد بیشتری چراغ آنتن مودم روشن باشند؛ سرعت یا کیفیت اینترنت بهتر است ولی لزوما نباید فقط به چراغ های آنتن مودم اکتفا کنیم.

در بسیاری از مواقع، چراغ های آنتن همگی روشن هستند ولی سرعت اینترنت پایین است یا پینگ اینترنت بسیار بالا است و عملا نمی توان با اینترنت چیزی استریم کرد.

پارامترهای ارزیابی کیفیت اینترنت و آنتن دهی

در حقیقت دو پارامتری که برای ارزیابی سرعت و کیفیت اینترنت احتیاج داریم؛ RSRP (توان متوسط دریافت سیگنال منبع) و SINR (نسبت سیگنال به نویز) است. همه مودم ها در اپلیکیشن موبایل یا پنل کاربری تحت وب خود و صفحه شرایط (State) این پارامترها را نشان می دهند و به صورت لحظه ای تغییر می نمایند.

RSRP براساس دسی بل میلی وات نمایش داده می گردد. منفی 44 دسی بل میلی وات (44dbm -) بهترین مقدار و منفی 120 دسی بل میلی وات (120dbm -) بدترین مقدار است. اگر RSRP زیر منفی 90 یا منفی 80 دسی بل میلی وات باشد؛ یعنی قدرت سیگنال های رد و بدل شده میان مودم و آنتن BTS اپراتور خوب است و باید انتظار اینترنت با کیفیت تری داشت.

پارامتر SINR نویز ریخته شده روی سیگنال یا تداخل سیگنال با نویز را نشان می دهد. وقتی SINR بالاتر از 10 باشد؛ شرایط اینترنت خوب است و اگر بالاتر از 12 باشد؛ یعنی کیفیت اینترنت در تمیزترین حالت است. اگر SINR زیر 7 باشد؛ کیفیت اینترنت پایین است حتی اگر همه چراغ های آنتن مودم روشن باشند.

پارامترهای دیگری مانند RSSI یا RSRQ هم برای سنجش شرایط اینترنت مفید هستند. در جدول زیر می توانید بازه های این پارامترها را برای اینترنت خوب و ضعیف مشاهده کنید:

از سوی دیگر، بعضی از شرکت ها با دستکاری در فریم ویر مودم ها، سعی می نمایند همواره چراغ های آنتن بیشتری روشن گردد تا کاربر تصور کنید شرایط آنتن دهی مودم یا اینترنت خوب است ولی در عمل این طور نیست. اگر یک مودم ضعیف از نظر ساخت داشته باشید؛ باز چراغ های آنتن بیشتری روشن شده ولی سرعت اینترنت اصلا خوب نیست.

همین طور7 هیچ گونه استانداردی برای نمایش شرایط تعداد آنتن ها یا روشن شدن چراغ های آنتن های مودم ها نداریم. گاهی اوقات در یک مودم 5 چراغ روشن است ولی کیفیتی می دهد که در مودم دیگر با سه چراغ روشن به دست خواهیم آورد.

همواره برای آنالیز کیفیت اینترنت سراغ این پارامترها بروید و زیاد درگیر چراغ های روشن و خاموش آنتن دهی موبایل نشوید.

ایرانسل بی سروصدا و چراغ خاموش فروش گوشی ایرانی ویرا V5 را روی فروشگاه خود شروع نموده است. ویرا وی 5 یکی از گوشی هایی است که…

مودم هواوی B612 (ایرانسل TF-i60) در ایران پرطرفدار و پرفروش است اما دارای ضعف ها و مسائل زیادی است. از جمله اینکه نسخه های مختلف لاک شده…

شاید برای شما این سوال مطرح شده باشد که مودم ها چگونه با ترکیب چند فرکانس می توانند به سرعت بیشتری دست پیدا نمایند؟ مثلا چگونه مودم…

در بسیاری از مناطق روستایی ایران، سرعت اینترنت چندان جالب نیست و مردمان این مناطق با مسائلی برای ارسال و دریافت فایل ها و اطلاعات خود…

اولین گوشی سال 2021 با پردازنده موبایل قدرتمند و پرچم دار اسنپدراگون 888 معرفی گردید. دو روز پیش شیائومی می 11 رونمایی شد تا شاهد مشخصات…

یکی از مودم های جدید هواوی وارد بازار ایران شده است و کاربران را قلقلک می دهد آن را بخرد. هواوی B535 که در بعضی سایت ها و…

دیروز آنالیز تخصصی مودم هواوی B818 را منتشر کردیم. آنالیز کامل و جامعی درباره یکی از بهترین مودم های 4G LTE جهان از شرکت هواوی که…

کاربران آیفون روی طول عمر باتری حساسیت زیادی دارند. اگرچه گوشی های اپل عمدتا شارژ باتری خوبی می دهند ولی کاربران باز هم دوست دارند عمر باتری…

منبع: شبکه چی
انتشار: 19 بهمن 1399 بروزرسانی: 19 بهمن 1399 گردآورنده: gilasfa.ir شناسه مطلب: 485

به "آیا چراغ های آنتن مودم همه چیز را به ما می گویند؟" امتیاز دهید

2 کاربر به "آیا چراغ های آنتن مودم همه چیز را به ما می گویند؟" امتیاز داده اند | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آیا چراغ های آنتن مودم همه چیز را به ما می گویند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید