اوضاع و احوال خانه ملک الشعرای بهار چگونه است؟
به گزارش مجله گیلاسفا، ایسنا/ بدنبال خبرهای منتشر شده، این سوال پیش می آید که اوضاع و احوال خانه ملک الشعرای بهار چگونه است؟
جهت دریافت خدمات پتینه چیست با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. هر گونه خدمات رنگ آمیزی با تکنیک های مدرن پتینه کاری را به ما بسپارید.
داستان چیست؟
همسایه ها با تکان سر، نام خانه را تایید می نمایند. اینجا خانه معروف به ملک الشعرای بهار است؛ خانه پلاک چهار در بن بست گوهر، خیابان ملک الشعرای بهار. شماره نگهبان روی تکه کاغذ کوچکی بر در قهوه ای رنگ و ساده اش چسبانده شده، اما گویا هیچکس در خانه نیست، چند عکس از ورودی می گیرم، چند دقیقه منتظر می مانم و بار دیگر به داخل خانه نگاه می کنم، برای احتیاط به سر کوچه هم نگاهی می اندازم، جوانی سرخوش در حالیکه شعری را زیر لب زمزمه می نماید وارد بن بست می گردد، نگاهمان که به هم گره می خورد سرعتش را بیشتر می نماید، در چهارچوب در فلزی خانه می ایستد و می گوید امری داشتید؟
به تابلو سر بن بست اشاره می کنم؛ خانه موزه ملک الشعرای بهار؛ تابلو را دیدم خواستم اگر امکان بازدید هست، خانه موزه را ببینم. سرش را تکان می دهد و می گوید: می بینید که خانه در دست تعمیر است و مدتی است که تعطیل شده.
می پرسم تعمیرات تا کی ادامه دارد، اما پاسخش علامت سوال بزرگتری به ذهن می آورد شاید دیگر برای بازدید استفاده نگردد، اما برای اطمینان با نگهبان خانه تماس بگیر. دستش را به سمت شماره چسبانده شده به در می برد و بعد صدای بسته شدن در را می شنوم.
سالهاست خبر شرایط نه چندان مناسب خانه ملک الشعرای بهار تایید می گردد، اما هیچ حرف و حدیثی از توجه بیشتر به خانه نیست؛ خانه ای که در مرز 80 سالگی قرار گرفته است یعنی در اواخر دوره پهلوی اول ساخته شده و با وجود معاصر بودنش مانند تعداد زیادی از خانه های قدیمی و ارزشمند تهران شرایط خوبی ندارد.
با نگهبان تماس می گیرم، می پرسم چه زمانی خانه برای بازدید فعال می گردد. می گوید: شاید تا خاتمه سال و شاید هم بیشتر و به در دست بازسازی و بازسازی بودن خانه اشاره می نماید، اما او هم تاکید می نماید که ممکن است کاربری خانه تغییر کند، ولی باز هم می خواهد تا خاتمه سال باز هم به خانه سر بزنم.
اواخر سال 90 بود که خبر رسید خانه ملک الشعرای بهار در حال تخریب است، درست مانند خبری که دو سه هفته قبل اعلام کردند. حدود یک دهه قبل هم سراغ خانه آمدیم که یکی از ساکنانش گفت: خانه در اوایل انقلاب مصادره شد. حدود 20 سال است در این خانه ساکن هستیم. تا پنج سال پیش، سه چهارم خانه بعنوان انبار در اختیار سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران بود و در آن، لوازم اداری فرسوده را نگهداری می کردند تا اینکه سازمان اسناد در سال 1385 این خانه را تخلیه کرد. متأسفانه بعضی افراد قصد تخریب این خانه تاریخی را دارند و به همه ساکنان خانه دستور تخلیه داده اند.
سالها خبری از شرایط این خانه تاریخی و ارزشمند نبود و در این میان تابلویی نیز با نام خانه موزه ملک الشعرای بهار سر بن بست گوهر نصب شد و در نهایت اردیبهشت سال گذشته بود که هیات موسس خانه انجمن های ادبی کشور درخوست کرد تا خانه ملک الشعرای بهار به انجمن های ادبی واگذار گردد.
ولی کمتر از یک ماه قبل خبرهایی از فروش خانه به یک دستگاه دولتی و شروع اقداماتی برای تخریب خانه مطرح شد، تا امروز که به نظر می رسد خانه ملک الشعرای بهار در دست بازسازی است و شاید هم بازسازی.
محمدتقی بهار ملقب به ملک الشعرای بهار در 1262 هجری شمسی در شهر خراسان به دنیا آمد و تا وقتی در 20 سالگی به مشروطه متصل نشده بود، خانه ای در تهران نداشت. بنابراین خانه منسوب به او در تهران، خانه پدری بهار نیست. کارشناسان و اهل فن معتقدند خانه بهار به دلیل شخصیت فرهنگی و ساده مالک آن، تزیینات ندارد و به نوعی نشان دهنده نوع فکر خاص ملک الشعراست. در ساخت این بنا از مصالح مرسوم همان دوران مانند آجر قزاقی ، چوب، موزاییک، شیشه ، گچ، تیر چوبی و تیر آهنی استفاده شده است. از معمار این بنا نیز اطلاع دقیقی در دست نیست. خانه از نظر ساخت، شکلی بسیار ساده دارد و خلاقیت و نوآوری ویژه ای در آن دیده نمی گردد.
در ادامه بخوانیدخانه ملک الشعرا بهار؛ مامن جسم و روح شاعری توانامنبع: همگردی