خشکی چشم و عوامل شایع بوجود آمدن آن

به گزارش مجله گیلاسفا، تهران (پانا) - خشکی چشم اگر چه مشکل شایعی است اما اگر درمان نگردد باعث آسیب به قرنیه، عفونت چشم و کاهش بینایی می گردد

خشکی چشم و عوامل شایع بوجود آمدن آن

به گزارش آخرین خبر، خشکی چشم شایع ترین عارضه چشمی در سرماست. البته این بیماری ممکن است در جاهای گرم و خشک، بادخیز و پر گرد و غبار هم ایجاد گردد. در این بیماری اشک به میزان کافی یا با ترکیب مناسب فراوری نمی گردد. احساس خشکی، سوزش، خراشیدگی و کاهش دید گذرا (که معمولا با چند بار پلک زدن برطرف می گردد) از علایم خشکی چشم است. این علایم می تواند بسیار آزاردهنده باشد و در زندگی روزمره فرد اختلال ایجاد کند. در ادامه مطلب با عوامل اصلی ایجاد کننده خشکی چشم و راه های برطرف کردن آن ها آشنا می شوید.

وجود آلرژن ها در هوا

وجود آلرژن های زیاد در هوا تحریک و خشکی چشم را به همراه دارد. تعیین شده که افزایش میزان آلرژن ها مانند گرده های درختان و گرده زنبورهای عسل با خشکی چشم مرتبط است. آلرژی ناشی از آلرژن های موجود در هوا می تواند منجر به التهاب چشم گردد و در سطح طبیعی و سالم ملتحمه (و در برخی موارد قرنیه) اختلال ایجاد کند. افزون بر این، داروهایی که برای مقابله با آلرژی استفاده می گردد هم می تواند منجر به خشکی چشم گردد. استفاده از عینک در فضای باز و استفاده از دستگاه تصفیه هوا برای زمانی که در خانه هستید می تواند به برطرف مشکل یاری کند.

استفاده از رایانه

امروزه نشستن مقابل یک یا چند صفحه رایانه امری عادی است، اما خیره شدن مداوم به صفحه رایانه می تواند آثار منفی بر سلامت چشم داشته باشد و باعث خشکی چشم گردد. دلیلش این است که وقتی به صفحه رایانه نگاه می کنیم، ناخودآگاه کمتر از حد معمول پلک می زنیم. این شرایط منجر به افزایش میزان تبخیر اشک از سطح چشم می گردد و پوشش اشک را در سطح جلویی چشم به حداقل می رساند. به یاد داشته باشید که اگر زیاد با رایانه کار می کنید در فواصل معینی به چشم تان استراحت بدهید و در طول روز آب کافی بنوشید.

افزایش سن و تغییرات هورمونی

بیماری خشکی چشم به شدت با افزایش سن ارتباط دارد. بسیاری از افراد بالای 65 سال از علایم خشکی چشم از جمله تحریک یا قرمزی گاه به گاه رنج می برند. در زنان معمولا این مشکل بر اثر تغییرات هورمونی پس از یائسگی رخ می دهد. افزایش سن، غدد میبومی (غدد موجود در پلک ها که کار آن ها ترشح چربی روی سطح چشم است) را تحت تأثیر قرار می دهد. به همین دلیل بروز خشکی چشم با افزایش سن بسیار رایج است. بهترین راه برای جلوگیری از این نوع خشکی چشم، حفظ سطح مناسب آب رسانی و داشتن رژیم غذایی غنی از اسیدهای چرب امگا3 است که برای چشم مفید است. در صورت ادامه مشکل بهتر است با یک پزشک متخصص مشورت کنید.

استفاده از لنزهای تماسی

استفاده طولانی مدت از این لنزها می تواند منجر به بروز علایم خشکی چشم گردد. لایه نازک پرده مانند لنزهای تماسی از رسیدن اکسیژن به چشم جلوگیری می نماید. افزون بر این، استفاده طولانی مدت از این لنزها می تواند بر اعصاب قرنیه تاثیر بگذارد و با ایجاد بی حسی قرنیه، خشکی چشم را به دنبال داشته باشد. لنزهای تماسی تبخیر پرده اشک را هم افزایش می دهد، بنابراین احتمالا هنگام استفاده از این لنزها علایم خشکی چشم را بیش از زمانی که از عینک استفاده می کنید تجربه خواهید کرد. با وجود این اگر همچنان تمایل به استفاده از لنز دارید می توانید از انواع خاصی از لنزهای تماسی از جمله لنزهای هایدروژل سیلیکونی که نسبت به لنزهای معمولی اکسیژن بیشتری از آن ها عبور می نماید بهره ببرید.

خشکی هوای محیط های داخلی

استفاده از دستگاه های تهویه و سیستم های گرمایشی در خانه می تواند تاثیر مستقیمی بر خشکی چشم داشته باشد. دلیلش این است که این سیستم ها رطوبت هوا را می مکد و با تسریع تبخیر اشک باعث خشک شدن سریع چشم می گردد. یک راه چاره این است که از بالا بردن زیاد دما یا کاهش زیاد آن- به طور کلی تغییرات ناگهانی دما- در خانه خودداری کنید. همچنین می توانید چند ظرف آب را در گوشه و کنار خانه قرار دهید: تبخیر آب، رطوبت از دست رفته را به هوا تزریق می نماید. آب رسانی کافی به بدن هم از کارهایی است که می تواند در هر شرایطی یاری کننده باشد.

منبع: خبرگزاری پانا
انتشار: 30 فروردین 1400 بروزرسانی: 30 فروردین 1400 گردآورنده: gilasfa.ir شناسه مطلب: 744

به "خشکی چشم و عوامل شایع بوجود آمدن آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خشکی چشم و عوامل شایع بوجود آمدن آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید