معرفی بومادران و خواص درمانی آن
به گزارش مجله گیلاسفا، بومادران گونه های مختلفی دارد. در اینجا به نام علمی و مشخصات مربوط به یک گونه از آنها که خواص دارویی داشته و در طب سنتی هم کاربرد دارد اشاره شده است. نام دیگر بومادران، برنجاسف می باشد که با گیاه
نویسنده: صمصام صانعی
بومادران گونه های مختلفی دارد. در اینجا به نام علمی و تعیینات مربوط به یک گونه از آنها که خواص دارویی داشته و در طب سنتی هم کاربرد دارد اشاره شده است. نام دیگر بومادران، برنجاسف می باشد که با گیاه برنجاسف نوشته شده در همین کتاب فرق دارد.
نام علمی:
Achillea millefolium L.، نام فرانسه Achillee و نام انگلیسی آن Blood wort می باشد. نام های دیگر آن به فارسی، عربی و در کتب طب سنتی، بومادران، بومادران هزار برگ، بوماران، ام الف ورقه، حزنبل، برنجاسف و قیصوم نامیده شده است.تیره گیاه:
کاسنی Compositaeنوع گیاه:
بوتهتعیینات ظاهری:
گیاهی است چند ساله به ارتفاع حدود 50 سانتی متر گاهی موارد بیشتر با ساقه هایی زرد رنگ و دارای ریشه ای نازک، عمودی و پرانشعاب می باشد. برگ های آن بدون دمبرگ، متناوب، پوشیده از کرک، دراز و سرهمه ای هستند. در انتهای ساقه، گل دهنده و گل های آن مجتمع به صورت چتری، کوچک و زرد رنگ گاهی موارد سفیدِ مایل به صورتی و یا سفیدِ مایل به کبود می باشند. میوه اش فندقه و دراز است. ضمناً از کلیه قسمت های این گیاه بوی قوی متصاعد می گردد.بیشتر بخوانید: خواص دارویی گیاه بومادران
طبیعت بومادران:
طبق نظر حکمای طب سنتی طبیعت آن گرم و خشک است.رویش جغرافیایی:
در نواحی معتدل و معتدله سرد اروپا، آسیا، آمریکا و در ایران بیشتر در نواحی جنگلی استان های شمالی، آذربایجان غربی و شرقی، کردستان، همدان، کرمانشاه و فارس انتشار دارد.ترکیبات شیمیایی و مواد موجود در آن:
اسانس روغنی فرّار، آزولن، کولین، تانن، کافور، بتونیسین، آپی ژنین، ماتری کارین، آچیله ئین، آچیلین، توجون و مواد تلخ در آن تعیین شده است.بخش مورد استفاده:
برگ و سرشاخه های گلدار که طعم تلخ و بوی قوی دارند.نحوه مصرف:
معمولاً برگ و سرشاخه های گلدار را به صورت دم نموده یا جوشانده استفاده می نمایند.خواص درمانی:
کاهنده قند و فشار خون، دفاع نماینده کرم های معده و خارج نماینده سنگ کلیه، قطع نماینده ترشحات رحمی و بندآورنده خونریزی، ضد تشنج و صفرابر، تقویت نماینده اعصاب و بازنماینده قاعدگی، ضد تب و قابض، ضد اسپاسم و التیام بخش زخم های سطحی، ضد انگل و دفع نماینده باد روده ها، عرق آور و بادشکن، هضم نماینده غذا و اشتهاآور، ضد عفونی نماینده و نرم نماینده می باشد. ضمناً برای بیماری های گوارشی، جهاز هاضمه، سرماخوردگی، التهاب گلو و دل درد هم مفید است.تذکر:
استفاده از آن برای خانم های باردار، خانم های دارای می یوم و خونریزی های شدید در دوران قاعدگی، مادران شیرده و بچه ها زیر 2 سال ممنوع می باشد.منبع مقاله :
صانعی، صمصام؛ (1395)، طبّ الصمصام -آشنایی با بیش از 400 نوع از گیاهان دارویی- (جلد دوم)، تهران: انتشارات حافظ نوین، چاپ اول.
منبع: راسخون
انتشار: 10 آبان 1400
بروزرسانی: 10 آبان 1400
گردآورنده: gilasfa.ir
شناسه مطلب: 1026
به "معرفی بومادران و خواص درمانی آن" امتیاز دهید
دیدگاه های مرتبط با "معرفی بومادران و خواص درمانی آن"
* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید