روش نو اخذ مالیات خرید و فروش خودرو و دردسر های مردم
به گزارش مجله گیلاسفا، مالیات خرید و فروش خودرو یکی از پرداخت های قانونی هنگام نقل وانتقال اتومبیل است. این مالیات اکنون رویه جدیدی دارد.
به گزارش دیجیاتو، یکی از اقدامات تازه مالیاتی دولت، تغییر مالیات خرید و فروش خودرو بود. تغییر این روش باعث شده است تا دردسر های خریداران و فروشندگان خودرو بیشتر گردد؛ درحالی که این مالیات عایدی چندانی برای دولت ندارد. تغییر مالیات و ایجاد موانع بیشتر هنگام نقل وانتقال خودرو تأثیرات مخربی بر بازار خودرو خواهد داشت.
روشی تازه برای دریافت مالیات خرید و فروش خودرو
مطابق قانون تازه مالیات خرید و فروش خودرو، بایستی پیش از انتقال حساب، مالیات تسویه گردد. اگر سابقه خرید و فروش خودرو در گذشته را داشته باشید، حتماً می دانید که انجام این کار در دفاتر اسناد رسمی و هنگام انتقال سند خودرو صورت می گرفت. بااین حال، پس از حذف دفاتر اسناد رسمی از فرایند نقل وانتقال خودرو، این کار بر عهده فروشنده گذاشته شده است.
درواقع فروشنده پیش از آنکه خودرو را به طور کامل انتقال دهد، باید حساب مالیات خودرو را تسویه کند. انجام این کار نیز در دفاتر خدمات دولتی صورت می گیرد. علاوه بر تسویه حساب مالیات خودرو، پرداخت عوارض شهرداری نیز در این دفاتر صورت می گیرد؛ بنابراین فروشنده پیش از خرید خودرو بایستی بسیاری از امور را انجام دهد تا بتواند به مرحله تعویض پلاک برسد. تغییر روش دریافت مالیات علاوه بر افزایش دردسر فروشنده خودرو، باعث ضرر دفاتر اسناد رسمی شده است. حدود 40 درصد از مالیات خودرو در گذشته به عنوان حق ثبت و بعلاوه سهم دفتر محاسبه می شد، درحالی که اکنون 100 درصد این رقم به حساب سازمان مالیاتی واریز می گردد.
سامانه های اخذ مالیات خرید و فروش خودرو کارآمد نیستند
همگام با حذف دفاتر اسناد رسمی از فرایند نقل وانتقال خودرو، سامانه های مختلفی برای خرید و فروش خودرو در نظر گرفته شده است. این سامانه ها مربوط به پرداخت مالیات، پرداخت عوارض شهرداری و دریافت نوبت تعویض پلاک هستند.
طرح دولت برای تبدیل رویه فیزیکی خرید و فروش خودرو به حالت الکترونیکی، روی کاغذ بسیار بی نقص به نظر می رسد، بااین حال در واقعیت شرایط به گونه ای دیگر پیش می رود. سامانه های الکترونیکی در این حوزه با مسائل بسیاری روبرو هستند که موجب کندی فرایند نقل و انتقال خودرو شده اند.
این سامانه ها گاهی تا دو روز از کندی و قطعی مکرر رنج می برند که زمینه ساز مسائل متعددی شده است. درحال حاضر تب وتاب بازار خودرو خوابیده است، بااین حال در شرایط تلاطم روزانه قیمت ها، قطعی سامانه ها ممکن است معاملات بسیاری را فسخ کند. ممکن است در طول چند روز قطعی یک سامانه، قیمت خودرو ها تغییرات شگرفی را تجربه کند که همین مسئله باعث فسخ قرارداد از سوی خریدار یا فروشنده خواهد شد.
از سوی دیگر، الکترونیکی شدن فرایند خرید و فروش خودرو به طور کامل رخ نداده است. درواقع خریدار و فروشنده بایستی برگه تسویه حساب مالیات خرید و فروش خودرو به همراه سایر پرداخت های قانونی را به مراکز تعویض پلاک ارائه دهند. فاکتور های مربوطه تنها در دفاتر پلیس+10 یا دفاتر خدمات دولتی ارائه می گردد؛ بنابراین بازهم مشتریان احتیاج دارند به این دفاتر مراجعه نمایند.
مالیات خودرو های مالی لوکس!
درحال حاضر مالیات یکی از روش های اصلی تأمین عایدی های دولت به شمار میرود. بااین حال، در پیاده سازی نظام مالیاتی جامع و کامل، مسائلی نیز وجود دارد. یکی از این مسائل مربوط به اخذ مالیات از خودرو های لوکس است. خودرو هایی که بیش از یک میلیارد تومان قیمت دارند، لوکس محسوب می شوند. بااین حال، در استاندارد بازار جهانی، خودرویی با قیمت 20 هزار دلار به هیچ عنوان لوکس محسوب نمی گردد و یک خودروی مالی است.
محدودیت قیمتی 20 هزار دلاری در بخش واردات خودرو نیز اعمال شده. به عبارت دیگر، تمامی خودرو های مالی که هم اکنون درحال ورود به بازار هستند، لوکس محسوب می شوند. این خودرو ها در کنار اتومبیل های وارداتی قدیمی که به سبب تورم با نرخ بیش از یک میلیارد تومان فروخته می شوند، خودرو های لوکس کشور ما را تشکیل می دهند. بدیهی است که دریافت مالیات سنگین از خودرو های مونتاژی یا وارداتی، باعث افت رونق خرید و فروش این خودرو ها خواهد شد. این معضل باعث شده است تا طی ماه های پیشین، سرمایه های زیادی از بازار خودرو خارج گردد.
منبع: فرارو