کاشفان ایده های پولساز

به گزارش مجله گیلاسفا، تهیه کننده و داوران برنامهمیدون روز گذشته به تماس مخاطبان با سامانه 162روابط عمومی سازمان پاسخ دادند و سپس در نشست خبری که به صورت مجازی برگزار گردید، حضور پیدا کردند و جوابگوی سوالات شدند.

کاشفان ایده های پولساز

در این نشست خبری محمدحسین هاشمی گلپایگانی تهیه نماینده، علیرضا یونجی، حسین مصطفی زاده، محمد امین حاج کاظمیان، امیرحسین اسدی و مینا مهرنوش حضور داشتند و حمید خواجه نژاد نیز اجرای برنامه را برعهده داشت و خبرنگاران نیز به صورت مجازی سوالات خود را پرسیدند.

این برنامه به منظور حمایت از کارآفرینان مدتی است که روی آنتن شبکه سه رفته است. در برنامه میدون رقابتی میان کارآفرینان برای جلب تسهیلات تشویقی داوران شکل می گیرد و ضمن معرفی کارآفرینان نمونه کشور بستری برای معرفی مشاغل آنان فراهم می گردد.

برنامه مردمی کارآفرینی

در ابتدای مراسم هاشمی، تهیه نماینده میدون شرحاتی ارائه کرد و گفت: ما می خواستیم برنامه مردمی کارآفرینی بسازیم و به همین منظور باید جذابیت های رسانه ای ایجاد می کردیم. خوشبختانه برنامه مورد استقبال و رضایت مردم نهاده شد. همه ما درگیر کسب و کار هستیم و دغدغه ما کسب و کار بوده و مشکل اشتغال در کشور ما جدی است. بنابراین پیش بینی می کردیم که برنامه مورد استقبال مخاطبان قرار بگیرد.

خواجه نژاد هم با اشاره به سال جهش فراوری که در دستور کار سازمان هم نهاده شده بود عنوان نمود: خیلی ها با دیدن این برنامه به سمت کسب و کارهای خانگی رفتند؛ به خصوص آنهایی که نمی دانستند با اندک پولشان چه کار نمایند. از این رو برنامه هایی مثل پایش، جشنواره کارآفرینی و میدون جزو نمونه های پیروز این برنامه ها بود که صاحبان ایده را به سرمایه گذاران وصل کردند.

علیرضا یونجی یکی از داوران برنامه نیز گفت: از صداوسیما تشکر می کنم که این ارتباط بین ما و مردم را ایجاد کرد تا جوابگوی سوالاتشان باشیم. همین طور از تهیه نماینده که با این برنامه کار مهمی انجام داد.

او در بخش دیگری از صحبت هایش اعلام کرد: مردم دوست ندارند که یک نفر کتاب را برایشان روخوانی کند. این که آموزش نیست. بنابراین باید بابت حمایت و ساخت چنین برنامه هایی که برای مردم مفید است تشکر کرد.

وی با بیان خاطره ای از برخورد و لطف مردم نسبت به خودش به عنوان یکی از داوران برنامه تاکید نمود: من به سهم خودم اطلاعات و مطالعه ام به خاطر این برنامه زیاد شد و خیلی چیزها یاد گرفتم که برای من ارزشمند است. در این دقایقی هم که جوابگوی مردم بودیم سوالاتی پرسیدند که باید بگویم خوشحالم که مردم سوال می نمایند و هدایت می خواهند. گرچه بعضی وزارتخانه ها خمودگی پیش گرفته اند. من همین جا وزارت صمت را به چالش دعوت می کنم.

یونجی همچنین اضافه کرد: ما دانشگاه های شریف و علم و صنعت داریم. خیلی بد است که موتورسیکلت و دوچرخه را از خارج وارد می کنیم. این در حالی است که 30 سال پیش ما کلی صادرات از ایران به ترکیه داشتیم و حالا از همه جا به ایران واردات داریم.

وی همچنین گفت: در این یک سال اخیر هرکسی که قلبش برای این مملکت می تپد، خالصانه به میدون آمد.

استعدادها در میدون دیده شدند

هاشمی در پاسخ به سوال جام جم درخصوص این که این برنامه پتانسیل چند فصل را دارد و آیا از برگزیده های برنامه در کنار جایزه حمایت هم می گردد، گفت: جالب است بگویم که ما فکر می کردیم جایزه ما خیلی برای شرکت نماینده ها مهم باشد. البته مهم است اما برای عده ای جایزه خیلی مهم نبود و همین که با حضور در این برنامه شناخته شده و توانسته بودند سرمایه گذار برای ایده شان پیدا نمایند، برایشان مهم بود. چون کسب و کارها در این برنامه دیده شدند و مردم هم به برنامه و داورها اعتماد کردند. اما درباره تعداد فصل ها و ظرفیت برنامه هم باید بگویم هرچه جلوتر می رویم، تعداد کارآفرینان بیشتر می گردد؛ یعنی استقبال از برنامه بیشتر شده و داورها به روزتر و قوی تر شده اند. بنابراین تا جایی که صداوسیما از ما بخواهد، این برنامه می تواند ادامه داشته باشد.

فارغ التحصیلان دانشگاه بازار

اسدی هم در پاسخ به همین سوال گفت: دانشگاه ها به دانشجوها ارائه یاد نداده اند. در میدون ارائه می دهند. در دانشگاه یاد نداده اند در سه دقیقه می توانی یک کار چند میلیونی را پرزنت کنی اما در این برنامه این رخ داد. تک تک بچه های میدون قدرت و جسارت دارند و باید مقابلشان تعظیم کرد چون جلوی دوربین آمدن و کسب و کار ارائه دادن کار سختی است.

مهرنوش هم درنهایت به این سوال پاسخ داد و گفت: ما هوش بافتی داریم. هر انسانی هوشی دارد که در بافت درست قرار بگیرد، بارور می گردد. خیلی ها در بافت درست خودشان نهاده شدند و استعدادهای شان را شناسایی کردند. به نظر من افرادی که آمدند، فارغ التحصیلان دانشگاه بازار بودند. بسیاری از عزیزانی که در این برنامه حضور پیدا کردند، استعداد داشتند و پلتفرم ها کلیشه ای نبود. از اصحاب رسانه هم که دغدغه حوزه کسب و کار و کارآفرینی دارند، می خواهم به بحث شناسایی استعدادها یاری نمایند و این نشست ها ادامه پیدا کند.

در سرانجام هم محمدحسین رنجبران، مدیر کل روابط عمومی رسانه ملی در جمع حضور پیدا نموده و از عوامل برنامه قدردانی کرد.

سکوی پرش استعدادها و توانمندی ها

مصطفی زاده یکی دیگر از داوران هم با تشکر از صداوسیما و عوامل برنامه گفت: تهیه چنین برنامه ای کار سختی است؛ چون ساعت ها و روزها برای کشف استعدادها زمان صرف شده است. مخاطب این برنامه قشر خاصی نیست. هرکسی که به دنبال روزی حلال است، می تواند مخاطب برنامه باشد یا در آن حضور پیدا کند.

حاج کاظمیان هم از داوران این برنامه در ابتدا پیشنهادی مطرح نمود و گفت: ما در شرایط جنگ مالی به سر می بریم که چالش مردم مسائل مالی است. بنابراین کوشش کنیم برنامه هایی مثل میدون که با کسب و کار مردم ارتباط دارد، بیشتر ساخته گردد.

وی ادامه داد: من از جوابگویی مخاطبان لذت بردم. از شهرستان های مختلف تماس می گرفتند انگار که میدون سکوی پرش و تنها فضایی برای ارائه توانمندی شان است. البته این موضوع مسؤولیت ما را چندبرابر می نماید و ای کاش بتوانیم راهکارهای جدیدی را برای کارآفرینان ایجاد کنیم.

اسدی نیز از داوران برنامه عنوان نمود: راه اندازی کسب و کار بسیار سخت است؛ یعنی مثل نشستن پشت یک وسیله نقلیه است که ممکن است خراب گردد یا ترمز نداشته باشد و اتفاقات دیگری برایش رخ بدهد. من که لیاقت داوری ندارم؛ آن هم برای کسی که حاصل عمر و زحمتش را در برنامه ارائه نموده است. اگر سختگیری هایی کردیم به این خاطر بود که کسب و کارها را علمی تر و فن آورتر و مبتنی بر پژوهش کنیم.

مهرنوش هم که تنها بانوی داور این برنامه است بعد از تشکر از صداوسیما و عوامل برنامه و اصحاب رسانه اعلام کرد: به واسطه تجربیات کسب و کار در بخش های مختلف که داشتم، با رسانه هم آشنا بودم. من در چند برنامه مشابه میدون هم بودم اما این برنامه توانسته جنس دیگری از کسب و کار و کارآفرینی را در جامعه مطرح کند. این برنامه شبکه سازی نموده که مهم ترین ارزشی است که میدون توانسته ایجاد کند.

این که سرمایه گذار را با ایده پرداز وصل نموده و فرصت های جدید کسب و کار را ایجاد نموده است. نکته دیگر بحث امید در کسب و کار است که با شرایط مالی کشور که بحث امید تضعیف شده و مردم از لحاظ کارآفرینی رمق ندارند، با دیدن این برنامه خوشبین شدند. حتی توان یاب ها و خانم ها هم توانستند کسب و کارهای مختلفی را راه اندازی نمایند.برنامه میدون توانست این امید را در کسب و کار ایجاد کند.

استعدادها بارها شگفت زده ام کردند

یونجی در پاسخ به سوال دیگر جام جم درباره این که در طول این مدت با افراد با استعداد و توانایی هم روبرو شده اند که شگفت زده شان کند، عنوان نمود: دو نفر در این برنامه مرا بسیار شگفت زده کردند. یک نفر از یکی از روستاهای لب مرز که جمعیت اندکی دارد و هیچ دانشگاهی در آن روستا نیست با امکانات ساده کار تکنیکال انجام داده بود که حاصل آن شیر گاز بود. من خیلی سعی کردم جلوی ذوق زدگی ام را بگیرم. اتفاق دیگری که شگفت زده ام کرد مربوط به فرد دیگری بود که از هواکش استفاده دوگانه نموده بود. من در این برنامه بارها غبطه خوردم که چه استعدادهایی هستند که با حداقل امکانات می توانند چه اتفاقاتی را رقم بزنند.

مصطفی زاده هم در این باره گفت: یکی از ویژگی های این برنامه شناسایی همین استعدادهاست. به همین دلیل شرکت های دانش بنیان حضور چشمگیری در برنامه دارند. فکر می کنم چند هفته قبل با فردی روبرو شدم که قالب های اسباب بازی را با سرمایه ای که از فروش خانه شخصی اش به دست آورده بود، فراوری نموده و کارش در حد کارهای اروپایی بود.

حاج کاظمیان هم در پاسخ به همین سوال شرح داد: کارآفرینی که پا به عرصه میدون می گذارد از جسارت ویژه ای برخوردار است. جوان 23، 24ساله ای که از 19سالگی اختراع ثبت نموده و خالص و بی ریا به برنامه آمده تا ایده اش را مطرح کند برای من قابل احترام است. این را بجد می گویم که کارآفرینان ایرانی در تمام جهان بی نظیرند. چون با وجود محدودیت ها و مسائل همچنان سرپا ایستاده اند. باید دست این کارآفرینان را بوسید. من به عنوان داور در این برنامه حضور ندارم بلکه از این عزیزان یاد می گیرم و می آموزم.

زینب علیپور طهرانی - رسانه / روزنامه خبرنگاران

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 24 اسفند 1399 بروزرسانی: 24 اسفند 1399 گردآورنده: gilasfa.ir شناسه مطلب: 670

به "کاشفان ایده های پولساز" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کاشفان ایده های پولساز"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید