افسردگی پرستاران در دوران کرونا ، نیمی از شهدای مدافع سلامت از جامعه پرستاری

به گزارش مجله گیلاسفا، به گزارش خبرنگاران، چیزی نمانده تا دوره کرونا دو ساله شود. هر بار سویه جدیدی جولان داد و جان بسیاری را گرفت. روزهایی بود که قربانیان کرونا در کشور تا حدود 400 نفر در روز هم رسیده بود. تعدادی از کادر درمان نیز در خط مقدم درمان جان باختند که بخشی از آنها پرستار بودند.

افسردگی پرستاران در دوران کرونا ، نیمی از شهدای مدافع سلامت از جامعه پرستاری

نرجس خانعلی، پرستار گیلانی اولین شهید مدافع سلامت بود که در 6 اسفند 98 جان خود را از دست داد. پدرش به خبرگزاری مهر گفته بود: او عاشق پرستاری بود و در راه خدمت به مردمش از هیچ کاری دریغ نمی کرد.

اما او تنها پرستاری نبود که در راه مداوای بیماران کرونایی جان خود را از دست داد. تعدادشان به طور دقیق تعیین نیست زیرا روایت های مقامات بهداشتی در این مورد فرق دارد.

روایت های مختلف از تعداد پرستاران فوتی کرونا

بهرام عین اللهی، وزیر بهداشت گفته: در دوران همه گیری ویروس کرونا 205 نفر از مدافعان سلامت به درجه رفیع شهادت نائل آمدند که نیمی از شهدای مدافع سلامت از جامعه پرستاری است. (تسنیم)

اما روز دوشنبه، عباس عبادی، معاون پرستاری وزارت بهداشت در یک نشست خبری گفت: آماری که به شکل قطعی از شهدای پرستاری در کمیته 3 نفره تعیین مصداق شدند تعداد 66 نفر پرونده شهادتشان قطعی شده است .

امروز هم محمد میرزابیگی رئیس سازمان نظام پرستاری در ارتباط زنده از خرم آباد با استودیو گفتگوی ویژه خبری گفت: تعداد 150 نفر از پرستاران جامعه پرستاری و کادر درمان به عنوان 150 شهید جامعه پرستاری به ثبت رسیده اند و تا این لحظه 65 تن از این آمار مورد تایید قرار گرفته اند.

فشارهای روانی و افسردگی پرستاران

روزهایی بود که تعداد مبتلایان کرونا زیاد می شد و بیمارستان ها هم مملو از بیماران کرونایی. کادر درمان در چنین روزهایی کنار مردم ماندند. اما تنها جان آنها نبود که در خطر بود. ساعت ها کار در بیمارستان، دیدن صحنه های مرگ برخی افراد و… فشار روانی زیادی به آنها وارد می کند.

در همین مورد عباس عبادی، معاون پرستاری وزارت بهداشت گفته: سال 93 یک مطالعه ای انجام شد که هموطنانی که نیاز به خدمات روانشناسی داشتند 23 درصد بودند و این عدد در دوره کووید افزایش یافت و به 29 درصد رسید. مطالعه طرح بر کارکنان سلامت و پرستاران نشان داد که پرستاران 7 تا 8 درصد بیش از میانگین جامعه نیاز به خدمات روانشناسی دارند و این شاهدی برای سختی کار همکاران ما است.

پیش از این نیز محمد شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستاری کشور به خبرنگاران گفته بود: حجم کار پرستاران بسیار بیشتر شده است. 18 ماه است که تحت فشارهای روانی هستند و افسرده شدند. چون با بیماران در حال احتضار و شیون آنها و همراهانشان مدام در مواجهه هستند. تنها پرستاران نیستند که در این موضوع خسارت می بینند بلکه مردم نیز در چنین وضعیتی خسارت می بینند.

هنوز کرونا در ایران و کشورهای دیگر جولان می دهد. سویه های نو کرونا هم از راه می رسد و همه را غافلگیر می کند. در این راه اما کادر درمان و تعیینا پرستاران چیزی از خدمتگزاری دریغ نکردند و در روزهای سیاه کرونایی کنار مردم ماندند. روزهایی که مردم زحمات شبانه روزی پرستاران را در بیمارستان ها و مراکز درمانی از یاد نمی برند.

منبع: تجارت نیوز
انتشار: 8 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 8 اردیبهشت 1401 گردآورنده: gilasfa.ir شناسه مطلب: 1203

به "افسردگی پرستاران در دوران کرونا ، نیمی از شهدای مدافع سلامت از جامعه پرستاری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "افسردگی پرستاران در دوران کرونا ، نیمی از شهدای مدافع سلامت از جامعه پرستاری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید