تغییر حس بویایی در بارداری چگونه است؟

به گزارش مجله گیلاسفا، تغییر حس بویایی در بارداری در سه ماهه های مختلف بارداری متفاوت است. حس بویایی معمولا در سه ماهه اول بارداری باعث ایجاد حالت تهوع و استفراغ در زنان می شود.

تغییر حس بویایی در بارداری چگونه است؟

با ما همراه باشید و درباره ساعت اینترنتی بیشتر بدانید.

استشمام حتی یک نفس از عطر یک فرد برای شما غیر قابل تحمل است یا غذاهای تندی که تا چند هفته پیش عاشقشان بودید حالا حالتان را به هم می زند. ممکن است قدرت چشایی و بویایی شما در دوران بارداری به شدت تقویت گردد، اگرچه همه خانم های باردار این پدیده را تجربه نمی نمایند. در واقع بعضی از پزشکان همچنان تردید دارند که این یک پدیده واقعی است. با این حال اگر فکر می کنید حواس تان تقویت شده است، از چیزهایی که آزارتان می دهد دوری کنید و به خاطر داشته باشید که این حالات پس از تولد فرزندتان به وضع عادی برخواهد گشت.

مطابق تحقیقاتی که بر روی حس بویایی انجام شده، این حس تا سن 60 سالگی افزایش می یابد و پس از آن رو به کاهش می گذارد. جالب است بدانید که عادت ماهانه تاثیری بر حس بویایی شما نداشته و آن را تغییر نمی دهد ولی بارداری دورانی است که این حس را در شما تغییر می دهد. تغییر حس بویایی در بارداری به احتمال زیاد مربوط به تغییرات حساسیت مخاط بینی است و ربطی به تغییر واقعی درک بو ندارد.

تغییر حس بویایی در سه ماهه اول بارداری

در سه ماهه اول بارداری زنان باردار بوها را با شدت بیشتری حس می نمایند. مطابق نتایج یک مطالعه میان زنان باردار، زنانی که تازه ازیمان نموده اند و زنان غیرباردار، در زنان باردار، دوسوم آنها حس بویایی شان قوی تر شده بود و در یک سوم حس بویایی تغییری ننموده بود و در تعداد بسیار کمی این حس ضعیف تر شده بود. ولی وقتی این آنالیز ها انجام شد معین شد زنان باردار در تشخیص بو بهتر از افراد غیرباردار نیستند ولی به نظر می رسد در 3 ماهه اول، بوها را با شدت بیشتری نسبت به خانم های غیرباردار احساس می نمایند و بوها برایشان ناخوشایندتر از افراد غیرباردار است.

ادامه تغییر حس بویایی در بارداری

با پیشرفت بارداری و در 3 ماهه سوم، خانم های باردار احساس خوشایندتری نسبت به بعضی بوها مثل بوی میوه ها پیدا می نمایند. به نظر می رسد اثر بارداری بر حس بویایی در 3 ماهه اول شدیدتر است ولی ظاهرا این تغییر تاثیری بر رفتار خانم های باردار ندارد. هرچند خانم های باردار در تشخیص وجود بو بهتر از دیگر خانم ها نیستند ولی نوع بو را بهتر از آنها می توانند تشخیص دهند. بیشتر زنان باردار می توانند در سه ماهه اول بارداری به طور معین بوهایی را نام ببرند که برایشان ناخوشایندتر یا گاه خوشایندتر از زمان غیربارداری است. در خصوص بوهایی که یک زن حتما از آن بدش می آید نمی توان به موردی قطعی اشاره نمود، زیرا افراد مختلف به بوهای مختلف واکنش های متفاوت نشان می دهند.

فواید تغییر حس بویایی در بارداری چیست؟

سوالی که ممکن است پیش آید این است که آیا این تغییر حس بویایی در بارداری به خصوص در سه ماهه اول بارداری، فوایدی برای خانم باردار و جنین وی از نظر دور ماندن از خطرها دارد یا نه. در یک مطالعه نشان داده شده است زنان مبتلا به فقدان حس بویایی مادرزادی دچار تهوع و استفراغ بارداری نمی شوند. به هر حال ناخوشایندتر بودن بوی حداقل یک ماده مضر یعنی گاز طبیعی در سه ماهه اول بارداری به اثبات رسیده است که بی تردید باعث دوری گزیدن مادر از این خطر بالقوه برای جنین می گردد. به نظر می رسد اثر بارداری بر حس بویایی یک مساله مهم است و اثر قابل توجهی بر سلامت زنان دارد. در واقع درک بهتر حس بویایی در دوران بارداری ممکن است باعث درک بهتر شرایط تغذیه ای مادر گردد که اثر مهمی بر سلامت جنین و استفراغ و تهوع بارداری خواهد داشت؛ موضوعی که حدود سه چهارم زنان باردار را درگیر می نماید و ممکن است به تغییرات حس بویایی مادر مربوط باشد.

موضوع مهم دیگر خوشایندتر شدن بعضی بوها در اواخر بارداری مثل بوی میوه هاست که می تواند باعث افزایش مصرف این مواد پر از ویتامین گردد. امروزه اثبات شده است که حس چشایی جنین از زمان زندگی داخل رحمی تکامل می یابد. فرزندان مادرانی که طی بارداری و شیردهی به مقدار کافی میوه مصرف می نمایند، بعدها تمایل بیشتری به مصرف میوه ها و سبزیجات خواهند داشت که آثار بسیار خوب آن بر سلامت کاملا معین است و همچنین میزان مصرف میوه در بچه هایی که مادرانشان به مصرف میوه در دوران بارداری و شیردهی تمایل نداشته اند یا از شیرخشک تغذیه شده اند، پایین است و این ممکن است باعث بروز چاقی، دیابت و... در آنها گردد.

منبع: setare.com
انتشار: 30 بهمن 1399 بروزرسانی: 30 بهمن 1399 گردآورنده: gilasfa.ir شناسه مطلب: 621

به "تغییر حس بویایی در بارداری چگونه است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تغییر حس بویایی در بارداری چگونه است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید