درباره خاصیت آهن ربایی واکسن کرونا؛ چرا این شایعه حقیقت ندارد؟
به گزارش مجله گیلاسفا، این ماجرا همراه با انتشار عکس ها و ویدئوهایی در شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام، تیک تاک و توئیتر مطرح شد. در یکی از این ویدئوها زنی با نشان دادن وسیله ای شبیه آن ربا که به بازوی او چسبیده است، ادعا می نماید که با تزریق واکسن فایزر یک تراشه وارد بازوی او شده است، به همین علت به دست او آن ربا می چسبد.
احتمالاً منظور او از تراشه، وسیله ای است که می تواند از افراد جاسوسی کند. این شایعه مدت ها قبل هم درباره واکسن های کرونا توسعه پیدا نموده بود.
اما قبل از اینکه باور کنید با تزریق واکسن کووید-19 بازوی شما اهن ربا را به خود جذب می نماید، چند نکته را به خاطر بسپارید. اول از همه: اگر قرار است پس از تزریق واکسن، بازوی شما مانند در یخچال آهن ربا را نگه دارد، باید مقدار قابل توجهی فلز از طریق واکسن به بازوی شما وارد گردد آن باشد؛ در حالی که مقدار واکسن کووید-19 کمتر از 1 میلی لیتر است. مثلا واکسن فایزر و مدرنا 3/0 میلی لیتر است. این حجم اصلاً برای وارد کردن یک تراشه به داخل بدن کافی نیست. حتی اگر تمام محتوای واکسن فلز باشد، باز هم برای اینکه به بازوی شما خاصیت جذب آهن ربا بدهد کافی نیست.
دوم اینکه؛ مواد تشکیل دهنده واکسن های فایزر، مدرنا و جانسون و جانسون در سایت سازمان غذا و داروی ایالات متحده آمریکا را منتشر شده است، واکسن فایزر از ماده mRNA، لیپید، کلرید پتاسیم، فسفات پتاسیم مونوبازیک، کلرید سدیم، دی هیدرات فسفات سدیم دو پایه و ساکارز تشکیل شده است. ترکیب واکسن مدرنا هم مشابه واکسن فایزر است که شامل: mRNA، لیپیدها، ترومتامین، ترومتامین هیدروکلراید، اسید استیک، سدیم استات سه هیدرات و ساکارز می گردد. مواد تشکیل دهنده واکسن جانسون و جانسون اندکی فرق دارد. واکسن جانسون و جانسون از نظر ترکیب ژنتیکی با دو واکسن دیگر فرق دارد. در این واکسن از ویروس ضعیف شده سارس به جای فناوری mRNA استفاده شده است. اما بقیه ترکیب آن تفاوت چندانی ندارد و شامل اما بقیه تفاوت چندانی با مونوهیدرات اسید سیتریک، دی هیدرات سیترات تری سدیم، اتانول، 2 هیدروکسی پروپیل β سیکلودکسترین (HBCD)، پلی سوربات 80 و کلرید سدیم می گردد.
اما در مجموع اگر استفاده از mRNA در واکسن های مدرنا و فایزر و استفاده از ویروس ضعیف شده در واکسن جانسون و جانسون را کنار بگذاریم، ترکیب کلی واکسن ها لیپید، پروتئین، نمک و شکر است که در بسیاری از غذاها و مواد خوراکی پیدا می گردد و شامل مواد مغناطیسی نیستند.
سوم اینکه؛ این تئوری توطئه که درون واکسن ها تراشه وجود دارد، هیچ پشتوانه علمی ندارد. از قضا این ادعاها در شبکه های اجتماعی ای مانند فیسبوک منتشر می گردد که بیشتر از هر تراشه ای شما را رصد می نماید! شما در این شبکه ها با ویدئوهایی روبرو می شوید که در آن ها آهن ربا به بازوی افراد می چسبد در حالی که شما نمی دانید این افراد از چه شیوه ای برای چسباندن این وسایل به بازوی خود استفاده می نمایند. ترفندهایی که می تواند شامل استفاده از چسب مایع، نوار چسب، عسل یا سایر لوازم چسبنده باشد. حقیقت این است که هیچ ادعای واضحی درباره وجود تراشه درون ترکیب واکسن ها وجود ندارد.
در آخر اینکه واکسن آهن ربا جذب نمی نماید اما برای شما آرامش به همراه می آورد و باعث می گردد مثل گذشته زندگی کنید. افرادی که واکسن زده اند کمتر ویروس را به خود حمل می نمایند و در نتیجه کمتر سایر افراد را دچار بیماری می نمایند.
منبع: Forbes
منبع: ایرنا زندگی