3 طرز تهیه آبنبات عصایی کریسمس با تصاویر مرحله به مرحله
به گزارش مجله گیلاسفا، آبنبات عصایی کریسمس مثل کوکی کریسمس یکی از سمبل های کریسمس برای به جا آوردن آداب و رسوم کریسمس در کشورهایی است که این مراسم را جشن می گیرند. آبنبات عصایی کریسمس معمولا به رنگ سفید و قرمز است. البته با طعم های مختلف و رنگ های دیگر هم می توانید آبنبات عصایی را درست کنید. در این مقاله از در به تاریخچه آبنبات عصایی کریسمس، طرز تهیه آبنبات عصایی دو رنگ مرحله به مرحله با آموزش تصویری و فوت و فن های درست کردن آبنبات عصایی می پردازیم.
درباره آبنبات عصایی کریسمس و تاریخچه آن بیشتر بدانید
آبنبات عصایی (candy cane) یک آبنبات به شکل عصا است و اغلب با جشن و بعلاوه روز سنت نیکلاس (Saint Nicholas) مرتبط است. علاوه بر کریسمس، در جشن روز سنت نیکلاس، آبنبات عصایی به بچه ها می دهند و گفته می گردد که سمبل صلیب اسقف مسیحی، سنت نیکلاس است.
به طور سنتی این آبنبات رنگ سفید با نوارهای قرمز دارد و با نعناع هم طعم دار می گردد. البته آبنبات عصایی در طعم ها و رنگ های مختلف دیگری نیز تهیه می گردد. در خصوص تاریخچه و مبدأ پیدایش آبنبات عصایی یک داستان فولکلور سینه به سینه نقل شده است.
طبق این روایت در سال 1670، در شهر کلن، آلمان، رئیس گروه کر کلیسای جامع کلن، که می خواست سر و صدای ایجاد شده به وسیله بچه ها در کلیسای خود را در طول سنت Living Crèche در شب کریسمس متوقف و بچه ها را ساکت کند، از یک آب نبات ساز محلی درخواست کرد که برای بچه ها شیرینی بسازد که با استقبال روبرو شد. سپس این آبنبات های عصایی از آلمان، به سایر نقاط اروپا راه پیدا کردند.
به مرور این آبنبات ها در نمایشنامه هایی که داستان زندگی عیسی مسیح را بازسازی می کردند، پخش می شدند و با این شیوه عصا با روز کریسمس مرتبط شد. بعضی هم بر این باورند که یک قناد این آبنبات ها را برای این که به مسیح هدیه کند، درست نموده است.
شکل J آبنبات عصایی یادآور نام عیسی یا Jesus است. بعلاوه می تواند سمبل عصای چوپانی باشد. رنگ سفید این عصا هم سمبل پاکی و رنگ قرمز به کار رفته در آن، رنگ خون را یادآوری می نماید.
1- طرز تهیه آبنبات عصایی کریسمس در فر
زمان آماده سازی مواد: 75 دقیقه
زمان پخت آبنبات عصایی کریسمس در فر: 15 دقیقه
میزان کالری یک عدد آبنبات عصایی: 184 کالری
مواد لازم برای تهیه آبنیات عصایی کریسمس
شکر دانه ریز: 3 لیوان دسته دار فرانسوی
شربت ذرت: 1 لیوان دسته دار فرانسوی
آب: 1/2 لیوان دسته دار فرانسوی
عصاره نعنا: 1 و 1/2 قاشق چای خوری
رنگ خوراکی قرمز: 1 قاشق چای خوری
رنگ خوراکی سفید: 1 قاشق چای خوری
مراحل طرز تهیه آبنبات عصایی کریسمس
برای درست کردن آبنبات کریسمس دو رنگ کمی باید صبر و حوصله به خرج بدهید. زمان آماده سازی این آبنبات 75 دقیقه و مدت زمان پخت آن 15 دقیقه است. در کل حدود 90 دقیقه زمان برای درست کردن این آبنبات احتیاج است. با این میزان مواد هم می توانید برای 12 تا 18 نفر آبنبات عصایی درست کنید. میزان انرژی آن هم 184 کالری است.
مرحله اول: شکر، شربت ذرت و نصف آب را بجوشانید
همه مواد را در دمای محیط قرار دهید. دو سینی فر را چرب کنید و آنها کنار بگذارید. فر را روی دمای 200 درجه فارنهایت (حدود 100 درجه سانتی گراد) روشن کنید تا گرم گردد. یک قابلمه را روی حرارت قرار دهید و در آن شکر، شربت ذرت و نصف آب بریزید و به هم بزنید. حرارت را روی میانه تنظیم کنید و مواد را به هم بزنید تا دانه های شکر حل گردد.
مرحله دوم: وقتی شکر حل شد، شعله را خاموش کنید
حرارت را کم کنید و برس پلاستیکی را در بقیه آب بزنید تا نم دار و خیس گردد. شکرهایی را که به لبه قابلمه چسبیده است، با برس پاک کنید. مایه داخل قابلمه را به هم نزنید. وقتی مایه آبنبات عصایی کریسمس آغاز به جوشیدن کرد، یک دماسنج را در آن قرار دهید. صبر کنید تا جیوه دماسنج روی عدد 285 درجه فارنهایت (140 درجه سانتی گراد) ثابت گردد. سپس حرارت را خاموش کنید و صبر کنید تا حباب ها از بین بروند.
مرحله سوم: عصاره نعنا و رنگ خوراکی را اضافه کنید
عصاره نعنا را به مایه آبنبات عصایی اضافه کنید. کف سینی فر را با کمی روغن چرب کنید. نصف مایه آبنبات را کف سینی فر بریزید و سینی را در فر قرار دهید. به بقیه مایه آبنبات، رنگ قرمز خوراکی اضافه کنید و هم بزنید تا رنگ یکدستی بگیرد. اگر رنگ آن کمرنگ بود، میزان رنگ را بیشتر کنید. این مایه قرمز رنگ را هم کف یک سینی دیگر بریزید.
مرحله چهارم: یک لایه از مایه آبنبات عصایی را کف سینی فر بریزید
وقتی یک لایه نازک کف سینی داشتید که کمی سرمای خود را از دست داد، با یک کاردک فلزی یک سمت آن را جدا کنید و روی خود مایه برگردانید. این کار را برای طرف دیگر مایه آبنبات هم انجام دهید تا زمانی که مایه خنک گردد. دستکش ضد حرارت بپوشید و با دست این مایه را به شکل طناب درآورید و بکشید.
مرحله پنجم: مایه آبنبات عصایی کریسمس را شکل دهید
دوباره مایه آبنبات عصایی را از وسط تا کنید و دور خودش بپیچید. این کار را چند بار تکرار کنید تا کاملا حالت کشسانی داشته باشد. 2 تا 3 دقیقه بعد از آغاز این کار باید رنگ قرمز آبنبات مات گردد. وقتی دیگر مایه آبنبات به خوبی کش نیامد، آن را به شکل طناب بکشید و داخل سینی بگذارید. سینی را به فر برگردانید تا مایه گرم و قابل انعطاف بماند.
مرحله ششم: به بقیه مایه رنگ خوراکی سفید اضافه کنید
سینی قبلی را که در فر گذاشته بودید، بیرون بیاورید. به مایه داخل آن رنگ سفید خوراکی اضافه کنید و مایه را ورز دهید. مثل مایه قرمز آبنبات عصایی کریسمس، مایه را به همان شکل بکشید و تا کنید تا جایی که حالت براق خود را از دست بدهد و کمی کدر گردد.
مرحله هفتم: از هر دو مایه برش بزنید و آن ها را لوله کنید
به میزان یک برش 5 سانتی متری از مایه آبنبات عصایی سفید را برش بزنید. سینی را در فر بگذارید. سینی فر که مایه آبنبات قرمز را در آن گذاشته بودید، بیرون بیاورید. از آن هم به میزان 5 سانتی متر برش بزنید و سینی را به فر برگردانید تا مایه آبنبات انعطاف خود را از دست ندهد. هر دو قسمت را مثل لوله شکل دهید. حالا دو لوله را به هم فشار دهید تا یک چوب دو رنگ درست گردد.
مرحله هشتم: مایه آبنبات عصایی کریسمس را شکل عصا درست کنید
دوباره آبنبا ت ها را بکشید. در این مرحله از طرز تهیه آبنبات عصایی می توانید ضخامت آبنبات خود را معین کنید. وقتی آبنبات خود را به ضخامت دلخواه رساندید، روی تیغه های یک قیچی را روغن اسپری کنید یا با برس چرب کنید.
طول آبنبات را در این مرحله تنظیم کنید. می توانید مایه آبنبات را به طول 15 تا 20 سانتی متر برش بزنید. سریع شکل قلاب را در بالای عصا فرم دهید و بعد آن را روی سطح تمیز قرار دهید تا خودش را بگیرد و سفت گردد.
مرحله نهم: همه مواد را شکل آبنبات عصایی درست کنید
دوباره همین کار را با بقیه مایه آبنبات های عصایی که در فر دارید، انجام دهید. همه مواد را به همین صورت آماده کنید و هر بار که یک قسمت از مایه را جدا می کنید، بقیه مواد را در فر بگذارید. همه مواد را به شکل آبنبات عصایی کریسمس درآورید تا تمام گردد.
2- طرز تهیه آبنبات عصایی نعنایی
روش اول: اضافه کردن عصاره نعنا به مواد آبنبات عصایی
یکی از معروف ترین انواع آبنیات عصایی کریسمس، نوع نعنایی آن است. برای درست کردن آبنبات عصایی نعنایی دو روش را می توانید امتحان کنید. در روش اول احتیاجی نیست حتما در میان مواد طرز تهیه آبنیات عصایی، از رنگ سبز خوراکی بهره ببرید. کافی است عصاره نعنا را به مواد آبنبات اضافه کنید و آبنیات عصایی شما دو رنگ قرمز و سفید داشته باشد.
در این روش یک آبنبات عصایی دو رنگ با طعم نعنایی خواهد داشت.
روش دوم: اضافه کردن رنگ سبز خوراکی به مواد
در این روش باید بعد از آماده کردن مایه آبنبات کریسمس، آن را به جای دو قسمت، به سه قسمت تقسیم کنید. سپس به یک قسمت رنگ سفید خوراکی (یا بدون رنگ)، به یک قسمت رنگ قرمز و به یک قسمت هم، رنگ سبز خوراکی اضافه کنید. موقع افزودن رنگ سبز، چند قطره عصاره نعنا هم اضافه کنید.
حالا هر سه قسمت را جداگانه به همان روش گفته شده در بالا به شکل لوله ای درآورید و دور هم بپیچید. لوله ها را همان وقتی که نرم هستند، به شکل عصا درآورید و اجازه دهید خشک شوند. بعد از این که آبنبات عصایی کریسمس نعنایی خودش را گرفت، آن را سرو کنید.
3- طرز تهیه آبنبات کریسمس عصایی بدون فر
زمان آماده سازی مواد آبنبات عصایی کریسمس بدون فر: 30 دقیقه
مواد لازم برای تهیه آبنبات عصایی بدون فر
- تخم مرغ: 1 عدد درشت
- شکر: 400 گرم
- عصاره نعناع: 1 قاشق چای خوری
- رنگ قرمز خوراکی: 1 یا 2 قاشق غذاخوری (رنگ ژله ای)
مراحل طرز تهیه آبنبات عصایی بدون فر
در این روش از طرز تهیه آبنبات عصایی احتیاج به فر ندارید و به راحتی می توانید آبنبات هایتان را در دمای محیط درست نموده و بگذارید خشک شوند. برای مشاهده مراحل تهیه این مدل آبنبات کریسمس مراحل زیر را دنبال کنید.
مرحله اول: مواد را با هم مخلوط کنید
1 عدد سفیده تخم مرغ بزرگ را در یک کاسه بزرگ با همزن بزنید تا سبک گردد و کف کند. 400 گرم پودر قند را الک کنید. 1 قاشق چای خوری عصاره نعناع را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا آغاز به جمع شدن کند.
مرحله دوم: مواد را ورز دهید
با دست مواد را ورز دهید تا به شکل یک توپ صاف شوند. مخلوط را به دو قسمت تقسیم کنید. 1 تا 2 قاشق غذاخوری رنگ خوراکی ژل قرمز را به یکی از نیمه ها اضافه کنید و آن را ورز دهید. بهتر است از دستکش بهره ببرید تا از لک شدن دست هایتان جلوگیری گردد. اگر در آخر مواد، چسبناک شد، پودر قند بیشتری اضافه کنید.
مرحله سوم: آبنبات ها را فرم دهید
از هر قسمت، به میزان گردو، حدود 20 تکه جدا کنید و آن ها را روی یک سطح بغلتانید (بقیه را زیر کاغذ یا پارچه مرطوب نگه دارید تا خشک و سفت نشوند)، سپس روی سطحی که کمی با پودر شکر پاشیده شده است، تکه های گلوله ای میزان گردو را روی سطح بغلتانید تا به شکل سوسیس های بلند و نازک به ضخامت حدود 5 میلی متر در بیایند.
مرحله چهارم: اجازه دهید آبنبات عصایی خشک شوند
یک تکه از هر رنگ را به هم بپیچانید. سپس به هم بغلتانید تا چسبانده گردد و بالای آن را به شکل عصا خم کنید. آنها را خیلی نازک نکنید وگرنه به راحتی می شکنند. بگذارید آبنبات ها یک شب در سینی فر پوشانده شده با پودر شکر در جای گرم و خشک بمانند تا ببندند. سپس می توانید آنها را سرو کنید
فوت و فن های طرز تهیه آبنبات عصایی دو رنگ
*حتما سعی کنید از دماسنج برای میزان گیری دمای مایه آبنبات عصایی کریسمس بهره ببرید تا موقع آماده کردن مواد مطمئن شوید که موادتان زیادی داغ یا سرد نیست.
*اگر آبنبات عصایی ترک خورد یا سفت شد، آن را به مدت چند دقیقه در فر گرم بگذارید و دوباره به آن ها فرم بدهید.
*برای نگهداری از آبنبات عصایی، بعد از سفت شدن در دمای اتاق، آن ها را در سلفون بپیچید یا داخل پاکت فریزری قرار دهید تا ماندگاری آن ها بالا برود. پیشنهاد می کنیم مقاله طرز تهیه آبنبات سریال کره ای بازی مرکب را هم بخوانید.
تزیین آبنبات عصایی
آبنبات عصایی کریسمس را می توانید با مواد و به شکل قلب تزیین کنید. برای این کار، کافی است دو آبنبات را کنار هم بگذارید و شکل قلب درست کنید. داخل قلبی را که درست نموده اید، با سس شکلاتی یا آبنبات مایع پر کنید.
یکی از راحت ترین مواد، شکلات های تخته ای شیری یا کاکائویی هستند. برای این کار، یک شکلات تخته ای را در کاسه خرد کنید. می توانید کمی کره هم اضافه کنید. شکلات را روی حرارت غیر مستقیم و به روش بن ماری کاملا ذوب کنید.
دو آبنبات عصایی را روی یک کاغذ روغنی بگذارید و به شکل قلب درآورید. شکلات ذوب شده را داخل فضای وسط قلب بریزید و پر کنید. روی شکلات را می توانید پودر پسته و بادام یا دراژه های رنگی بریزید. آبنبات های پر شده را در محیط باز یا یخچال قرار دهید و وقتی خودشان را گرفتند، از کاغذ روغنی جدا کنید.
انواع آبنبات عصایی کریسمس
آبنبات عصایی انواع مختلفی دارد که متداول ترین نوع آن آبنبات عصایی با رنگ سفید و قرمز است و معمولا هم طعم نعنایی دارد. اما این آبنبات را با قهوه یا پودر کاکائو هم می توان تهیه کرد. این آبنبات های عصایی به آبنبات عصایی شکلاتی هم معروف هستند.
رنگ این نوع آبنبات کریسمس، شکلاتی یا قهوه ای است. البته با شکلات شیری هم می توان آبنبات عصایی را درست کنید که طبیعتا در این حالت رنگ آن ها سفید خواهد بود. علاوه بر این نوعی آبنبات عصایی، نوعی شیرینی عصایی هم وجود دارد که با نام کوکی عصایی هم شناخته می گردد.
در این نوع شیرینی عصایی، خمیر کوکی را باید آماده کنید. یک قسمت از این خمیر را به رنگ سفید و قسمت دیگر را معمولا به همان رنگ قرمز آماده نموده و در آخر آن را باید به شکل عصا، یا همان آبنبات عصایی شکل دهید. این کوکی ها یا شیرینی های عصایی کریسمس در فر پخته می شوند.
سوالات متداول
آبنبات عصایی کریسمس را چه رنگی درست کنیم؟
معمولا رنگ آبنبات کریسمس سفید و قرمز است ولی می توانید لایه های زرد، سبز و رنگ های دلخواه دیگر را به آن ها اضافه کنید.
آبنبات عصایی کریسمس با چه مزه هایی درست می گردد؟
آبنبات ها معمولا طعم نعنایی دارند ولی می توانید به دلخواه از عصاره های دلخواه مثل گلاب، زنجبیل، هل و … برای طعم دادن به آبنبات ها بهره ببرید.
منابع: thespruceeats/ sainsburysmagazine
منبع: افق کوروش