7 کتاب مهم برای غلبه بر اضطراب که باید بخوانید
به گزارش مجله گیلاسفا، اضطراب در زندگی روزمره اتفاقی عادی است که هکه گاهی اوقات تجربه می کنیم. داشتن میزان معینی از اضطراب خوب است و فرد را برای رسیدن به اهداف، انجام دادن به موقع و با کیفیت وظایف و کارها یاری می نماید. اما همه چیز موقعی به هم می ریزد که مقدار اضطراب بیش از میزان طبیعی بگردد چون باعث از میان رفتن تعادل بدن و فکر، کم و از بین رفتن اعتماد به نفس، عزت نفس و توانایی تصمیم گیری می گردد. مطالعه کتاب یکی از برترین روش ها برای غلبه بر اضطراب است. در ادامه این با مطلب برترین کتاب ها برای غلبه بر اضطراب آشنا می شوید.
اضطراب اختلال یا بیماری پیچیده ای است که به اشکال گوناگون بروز می نماید. پزشکان معتقدند بسیاری از بیماری های جسمی منشاء شان اضطراب است. علایم و نشانه های آن عبارتند از:
- تپش قلب
- لرزش و تعریق دست ها
- احساس ضعف عمومی در بدن
- درد قفسه سینه
- حالت تهوع و سرگیجه
- کمبود اکسیژن و خفگی
- کهیر و جوش زدن
- بی قراری
- تحریک پذیری
- خستگی
- گرفتگی عضلات
روش های کنترل اضطراب عبارتند از:
- ورزش کردن
- ترک سیگار
- کاهش هورمون های استرس
- بهبود کیفیت خواب
- افزایش اعتمادبه نفس
- مصرف مکمل های غذایی
- نوشتن
- کاهش مصرف کافئین
- آدامس جویدن
- وقت گذرانی با دوستان و اعضای خانواده
- تقویت مهارت نه گفتن
- عقب نینداختن کارها
- خنتماشا
- یوگا کردن
- تمرین فکر آگاهی
- گوش دادن به موسیقی آرامش بخش
- نفس کشیدن عمیق
- روشن کردن شمع معطر
1- وقتی اضطراب حمله می نماید
اضطراب به معضلی بزرگ و دنیای تبدیل شده. میلیون ها نفر در گوشه و کنار دنیا با این غول بی شاخ و دم سرشاخ هستند و دست و پنجه نرم می نمایند. بیشتر آنان از خدمات کلینیک های مشاوره، روان درمانی و دارودرمانی استفاده می نمایند. برخی ها نتایج خوبی می گیرند ولی تعدادی هم ناامید شده، به داروها وابسته شده و با اضطراب به هم زیستی مسالمت آمیز می رسند. شاید مطالعه برترین کتاب ها برای مقابله با اضطراب و اجرا کردن توصیه هایی که در آن ذکر شده راه چاره مشکل شان باشد.
دکتر دیوید برنز استاد مدرسه روان پزشکی دانشگاه پنسیلوانیا و مدیر بنیاد پژوهش های علمی رفتاری مرکز درمانی فیلادلفیا یکی از مبدعان شناخت درمانی کتاب وقتی اضطراب حمله می نماید را با هدف هدایت کردن مضطربان و ارائه روش های کاربردی عاری از دارودرمانی به آن ها نوشته است.
در یکی از برترین کتاب ها برای غلبه بر اضطراب، او با زبانی ساده و همه فهم روش های روبه رو شدن با اضطراب، طریقه تشخیص علایم و نشانه هایش و راه های تسکین دادن آن ها را توضیح داده است. به بیان ساده می توان گفت مبتلایان با مطالعه و اجرای چهل توصیه ای که در این کتاب آمده به راحتی می توانند اضطراب شان را کنترل و از میان ببرند.
در بخشی از کتاب وقتی اضطراب حمله می نماید که با ترجمه مهدی قرچه داغی به وسیله نشر فکر آویز منتشر شده، می خوانیم:
2- هنر ظریف رهایی از دغدغه ها
خوش بینی یکی از کلیدهای جادویی رسیدن به خوشبختی است. ولی اگر مقدار آن بیش از مقدار باشد فرد در توهم رسیدن به خوشبختی زندگی نموده، مضطرب شده و عمرش برباد می رود.
یکی از نکاتی که تقریبا همه از آن غافل اند این است که پیش احتیاج خوش بین بودن و حس کردن طعم خوش خوشبختی رسیدن به آرامش است. انسان ها در دنیای رشد می نمایند که بی نقص بودن، رسیدن به بالاترین جایگاه های اجتماع به هر طریق ممکن، به دست آوردن ثروت و شهوت بی حد و حصر دیده شدن در فکر شان کاشته می گردد که نتیجه اش کمال گرا و مضطرب شدن است. این جاست که مارک مانسون نویسنده، وبلاگ نویس و کارآفرین نامدار آمریکایی که آثارش در لیست پرفروش های روزنامه نیویورک تایمز واقع شده است در کتاب هنر ظریف رهایی از دغدغه ها یکی از برترین کتاب ها برای مقابله با اضطراب با درآمیختن یافته های علمی و تجربیات اش به مخاطبان می آموزد چطور از دست بدهند، ببازند، رها نمایند اما ناامید، افسرده و مضطرب نشوند.
نویسنده با نثر مجذوب کننده و روان اش خوانندگان را با واقعیتی تکان دهنده روبرو می نماید: نمی توان از اضطراب فرار کرد. بخشی از ذات و طبیعت انسان با آن عجین است اما با به کارگیری روش های گوناگون و متنوع می توان با آن کنار آمد، مهارش کرد و به آرامش رسید.
در بخشی از کتاب هنر ظریف رهایی از دغدغه ها که با ترجمه میلاد بشیری به وسیله نشر میلکان منتشر شده و بی تردید یکی از برترین کتاب ها برای غلبه بر اضطراب است، می خوانیم:
3- فکر و خیال زیادی ممنوع
فکر و خیال کردن خانمان برانداز و عامل بروز مسائل، معضلات، بیماری های گوناگون و حتی مرگ است. فشار روانی و اضطرابی که فکر و خیال کردن به جسم و روح وارد می نماید به مقدار ای است که بدن را از حالت طبیعی خارج نموده و بیمارش می نماید. عامل اصلی فکر و خیال کردن قرارگیری در شرایط سخت است. کتک خوردن، تحقیر شدن، بی توجهی تماشا، مقایسه شدن، معین اهداف غیر قابل دسترسی به وسیله والدین و معلمان، نابود شدن اعتماد به نفس و عزت نفس، حس ناکافی بودن و حقارت و کمال گرایی از جمله عوامل متعدد فکر و خیال کردن و مضطرب شدن است.
چنین است که به دلیل از بین رفتن توانایی تصمیم گیری بلاتکلیف می شویم، شجاعت اشتباه کردن را از دست می دهیم و زمین گیر و ناتوان می شویم.
آن بوگل نویسنده و وبلاگ نویس شناخته شده آمریکایی در کتاب فکر و خیال زیادی ممنوع با تعریف کردن قصه زندگی اش و ارائه راهکارهای گوناگون به مخاطبان می گوید چطور از شر افکار مخرب و اضطرابی که همراه اش می آید خلاص شوند. او معتقد است بیش از حد فکر کردن محاکمه خودمان است: رفیقم چه فکری درباره ام می نماید؟ این روزها بهتر نیست به جای مسافرت رفتن پول پس انداز کنم؟ باید برای دوستم هدیه بهتری می خریدم؟ چرا جواب تلفن های م را نمی دهد. نکنه کار بدی انجام دادم؟
باید برای مقابله با همه گیری فکر و خیال کردن بیش از مقدار از روش هایی که آن بوگل امتحان شان نموده و نتیجه گرفته استفاده کنیم.
در بخشی از کتاب فکر و خیال زیادی ممنوع یکی از برترین کتاب ها برای مقابله با اضطراب که با ترجمه مهناز ترابی مقدم به وسیله نشر مون منتشر شده، می خوانیم:
4- حملات اضطرابی
اضطراب، وحشت و نگرانی واژه های ترسناکی هستند که ترس و ناامنی را به فکر متبادر می نمایند. این واژه ها و تعاریف به دلیل نوع تربیت خانواده ها در ایران برای ما آشناست. والدین برای ساکت، همراه و سربه راه کردن بچه ها از تحقیر، ترساندن، بی اعتنایی کردن، تنها گذاشتن، کتک زدن و … استافده می نمایند که نتیجه ای جز بار آمدن افرادی مضطرب، نگران و وحشت زده نیست که با تلنگری کوچک ویران می شوند و مدت ها باید کوشش نمایند تا به شرایط عادی برسند.
یکی از روش هایی که می توان از آن برای رسیدن به حالت عادی استفاده کرد مطالعه کتاب حملات اضطرابی است.
دکتر زهرا یداللهی روان پزشک و استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران و پژوهشگر دفتر روان پزشکی اجتماعی انستیتو روان پزشکی تهران در این اثر که یکی از برترین کتاب ها برای مقابله با اضطراب است، ترس را واکنش هیجانی افراد به خطرات دانسته است. او اضطراب را بروز علایم و نشانه های ترس بی دلیل و بدون دلیل قابل شناسایی می داند. این روان پزشک و پژوهشگر، اضطراب، نگرانی و وحشت را همراه همیشگی انسان می داند.
این روان پزشک در کتاب اش ابتدا به چیستی ترس و اضطراب پرداخته و به سوال آیا ترس و اضطراب آموختنی هستند؟ پاسخ داده. سپس سن آغاز اضطراب و تغییراتی که در فرد مبتلا ایجاد می نماید را توضیح می دهد. حملات هراس و پانیک و روش های کنترل و درمان شان -دارودرمانی، خوددرمانی، آموزش جلوگیری از عود کردن اضطراب - را به زبان ساده تشریح می نماید.
در بخشی از کتاب حملات اضطرابی به قلم دکتر زهرا یداالهی که به وسیله نشر قطره منتشر شده، می خوانیم:
5- زندگی بدون استرس
علاوه بر تغییرات منفی مثل درگذشت عزیزان، بیکار شدن، بیمار شدن، متارکه کردن و … تغییرات مثبت مثل بچه دار شدن، به دست آوردن ارثیه کلان، مهاجرت کردن،ازدواج کردن و… هم می توانند استرس زا باشند. اما نکته اصلی در این است که نوع نگاه افراد به مسائل باعث بروز استرس می گردد. اگر کسی هر کدام از موقعیت هایی که در آن نهاده شده را خطرناک و تهتماشاماینده بداند قدرت بدن برای مدیریت کردن اش کم شده، استرس بروز می نماید. البته واکنش فکر و بدن افراد فرق دارد. اما استرس برای بدن ضروری است؟ این واکنش بدن سیستم عصبی هورمونی را آشفته می نماید. حال برای کنترل استرس چه باید کرد؟
دکتر شهربانو قهاری عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در کتاب زندگی بدون استرس / هدایت برای مقابله با استرس یکی از برترین کتاب ها برای غلبه بر اضطراب، علاوه بر افزایش اطلاعات افراد درباره این واکنش روانی روش های کنترل کردن و شکست دادن استرس را می آموزد.
در بخشی از کتاب زندگی بدون استرس / هدایت برای مقابله با استرس که به وسیله نشر قطره منتشر شده، می خوانیم:
6- آدم بسیار حساس
نازک نارنجی ها و حساس ها آسیب می بینند. در مقابل فشارهای زندگی، نهاده شدن در موقعیت های سخت و فراز و نشیب ها صدمه می بینند و مضطرب می شوند. شما حساس هستید؟ اگر نمی دانید باید کتاب آدم بسیار حساس را بخوانید. دکتر الین. ان. آرون روان شناس و نویسنده شناخته شده آمریکایی در این کتاب که بالافاصله بعد از انتشار در لیست پرفروش های روزنامه نیویورک تایمز نهاده شد به خوانندگان اثرش نشان می دهد حساس و نازک نارنجی هستند یا نه. اگر حساس هستید بخشی از روزهای زندگی تان تحریک پذیر، عصبی، نگران و مضطرب خواهید بود.
این نویسنده در اثرش، یکی از برترین کتاب ها برای غلبه بر اضطراب، آزمون های خودارزیابی برای یاری به شناسایی حساسیت های خاص، راه هایی برای تنظیم مجدد تجربیات گذشته خود و افزایش عزت نفس، سنجش مقدار تاثیرگذاری حساسیت بالا بر روابط فردی و شغلی، آشنایی با روش های کنترل برانگیختگی شدید، آشنایی با دارودرمانی،شناسایی زمان دقیق درخواست یاری و آشنایی با روش های غنی سازی روح و روان را به زبانی ساده، مجذوب کننده، همه فهم و تاثیرگذار بیان می نماید.
در بخشی از کتاب آدم بسیار حساس که با ترجمه مینو پرنیانی به وسیله نشر آشیان منتشر شده، می خوانیم:
7- من مضطرب
اضطراب چیزی مثل تیزآب است. ذره ذره درون آدم را از درون می خورد و نابود می نماید. در دنیای امروز که همه چیز سریع پیش می رود و طبیعتا اضطراب آور است آموختن روش های متعادل کردن استفاده از تکنولوژی و زندگی ضروری و غیر قابل اجتناب است.
من مضطرب یکی از برترین کتاب ها برای غلبه بر اضطراب است که به مخاطب یاری می نماید با به کارگیری تکنیک های گوناگون می تواند از به هم خوردن تعادل زندگی و تاثیر منفی تکنولوژی جلوگیری کند.
استفانی برتولون روان شناس فرانسوی که در کنترل و درمان اضطراب تخصص دارد در این کتاب که برای غلبه بر اضطراب مفید است تغییرات سریع و بنیادی تکنولوژی را توضیح داده و از بی اهمیت جلوه دادن تاثیرات آن شکایت نموده است. او معتقد است در دست بودن اینترنت و استفاده راحت از گوشی همراه، شبکه های اجتماعی و پیغام رسان ها به بروز و حاد شدن اضطراب یاری نموده است.
این روان شناس با آموزش دادن و ارائه تمرین های کاربردی در این کتاب سه بخشی و دوازده فصلی راه کنترل و درمان اضطراب را در اختیار مخاطبان قرار داده است.
در بخشی از کتاب من مضطرب که با ترجمه مائده هروی به وسیله نشر شمعدونی منتشر شده، می خوانیم:
منبع: خبرنگاران مگ
منبع: دیجیکالا مگ