طرز تهیه سیب زمینی تنوری شکم پر به 3 روش در فر، توستر و تابه
به گزارش مجله گیلاسفا، سیب زمینی تنوری شکم پر یک غذای بین المللی ساده و پرطرفدار است. این غذای خوشمزه و پرطرفدار را به راحتی در خانه و با مواد اولیه در دسترسی می توانید تهیه کنید و داخل آن را مطابق با ذائقه و سلیقه خود پر کنید. سیب زمینی شکم پر هم در فر و هم بدون فر قابل تهیه است. در این مقاله از در به آموزش طرز تهیه سیب زمینی تنوری شکم پر به همراه فوت و فن های خوشمزه تر شدن آن خواهیم پرداخت.
مواد لازم برای تهیه سیب زمینی شکم پر
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
سیب زمینی | 6 عدد میانه |
پیاز (برای پیاز داغ) | 1 عدد میانه |
گوشت چرخ نموده | 200 گرم |
قارچ | 100 گرم |
فلفل دلمه ای | 100 گرم |
پیازچه | 50 گرم |
پنیر پیتزا | 150 گرم |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به میزان لازم |
روغن سرخ کردنی | به میزان کافی |
سس | برای سرو سیب زمینی شکم پر |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 30 دقیقه
مدت زمان لازم برای تهیه سیب زمینی تنوری شکم پر: 15 دقیقه
مراحل طرز تهیه سیب زمینی شکم پر در فر
سیب زمینی شکم پر را با مواد غذایی مورد علاقه خود می توانید تهیه کنید و به عنوان یک پیش غذای مجلسی برای پذیرایی از مهمانان خود آن را سرو کنید.
مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه سیب زمینی شکم پر با گوشت چرخ نموده، سیب زمینی ها را باید بشویید. از آنجایی که سیب زمینی در این غذا با پوست مورد استفاده قرار می گیرد احتیاج است تا پوست آن کاملا تمیز گردد. پوست سیب زمینی را به وسیله فرچه یا یک اسکاچ زبر، کاملا تمیز کنید و سپس با آب بشویید تا هیچ گونه گل و خاکی روی پوست آن باقی نماند.
بعد از آن به سراغ قارچ ها بروید. پوست نازک قارچ را با یک چاقوی تیز جدا کنید. سپس آنها را با آب بشویید و در آبکش قرار دهید تا آب اضافه از آنها خارج گردد. قارچ ها را به صورت ورقه ای برش بدهید. قسمت انتهایی قارچ را می توانید دور بریزید یا به صورت ورقه ای برش بدهید و از آن بهره ببرید.
پیازچه ها را نیز تمیز کنید، پوست رویی آن را جدا کنید. سپس در آب و نمک قرار دهید و بعد از چند دقیقه آنها را آبکشی کنید. پیازچه را نیز بعد از شستن به صورت نگینی ریز خرد کنید.
فلفل دلمه ها را نیز بشویید و در آبکش قرار دهید تا آب اضافه از آنها خارج گردد. فلفل دلمه را به صورت نگینی خرد کنید و کنار بگذارید.
شما می توانید برای تهیه قارچ به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله دوم: سیب زمینی را بپزید
یک قابلمه با سایز مناسب انتخاب کنید، داخل آن آب و کمی نمک بریزید و روی حرارت قرار دهید. حرارت را زیاد کنید و اجازه دهید آب به جوش بیاید. سپس سیب زمینی ها را داخل قابلمه قرار دهید و حدود بیست دقیقه زمان دهید تا نیم پخت شوند.
در این مرحله سیب زمینی نه باید کاملا بپزد و نه خیلی خام بماند. بعد از بیست دقیقه یک چنگال در سیب زمینی فرو ببرید و میزان پخته شدن آن را بسنجید. اگر آماده بود آن را از آب بیرون بیاورید و اجازه دهید تا کمی خنک گردد.
مرحله سوم: شکم سیب زمینی را خالی کنید
برای تهیه سیب زمینی شکم پر، احتیاج است تا داخل آن را خالی کنید. برای این کار یک چاقوی تیز با تیغه نازک بردارید. حدود یک سوم از لایه طولی سیب زمینی جدا کنید و بعد داخل آن را با همان چاقو یا به وسیله یک قاشق خالی کنید.
خالی کردن سیب زمینی مرحله مهم و حساسی است. مواظب باشید سیب زمینی را زیاد خالی نکنید چون در این صورت مواد شکم پر از سمت دیگرش بیرون خواهد زد و اگر آن را کمتر از حد معمول خالی کنید طعم سیب زمینی در این غذا غالب خواهد شد.
قسمت کلاهک سیب زمینی را که جدا کردید به صورت نگینی خرد کنید و برای مراحل بعدی کنار بگذارید.
مرحله سوم: پیاز داغ را آماده کنید
یک عدد پیاز را پوست بگیرید و بشویید. پیاز را به صورت نگینی خرد کنید. یک تابه با سایز مناسب انتخاب کنید و میزان کافی از روغن در آن بریزید. تابه را به همراه روغن روی حرارت قرار دهید و صبر کنید تا داغ گردد. سپس پیازهای نگینی شده را اضافه کنید و آن را تفت دهید. تفت دادن پیاز را تا جایی ادامه دهید که سبک و شیشه ای شوند.
شما می توانید برای تهیه روغن سرخ کردنی و پیاز داغ آماده به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله چهارم: گوشت چرخ نموده را با پیاز تفت دهید
وقتی پیازها کاملا طلایی شدند در این مرحله گوشت چرخ نموده را به پیاز اضافه کنید و آن را با یک قاشق کاملا باز کنید. سپس گوشت چرخ نموده را با پیاز داغ و در روغن تفت دهید تا رنگ آن کاملا برگردد و قهوه ای گردد.
شما می توانید برای تهیه گوشت چرخ نموده به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله پنجم: بقیه مواد شکم پر سیب زمینی را اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه سیب زمینی شکم پر، بقیه مواد شامل قارچ، فلفل دلمه ای و پیازچه را که از قبل شسته و خرد نموده اید به ترکیب گوشت و پیاز داغ اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید تا یکدست شوند. از آنجایی که قارچ در حین حرارت آب می اندازد، در این مرحله حرارت را زیاد کنید تا آب قارچ کشیده گردد. سپس سیب زمینی را که به صورت نگینی خرد نموده اید اضافه کنید و همه مواد را مجددا با یکدیگر هم بزنید.
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را در گوشه ای از تابه و با روغن تفت دهید تا عطر آنها بلند گردد. سپس ادویه را با بقیه مواد سیب زمینی شکم پر مخلوط کنید تا عطر و طعمشان به خورد یکدیگر برود.
شما می توانید برای تهیه انواع ادویه مثل نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله ششم: داخل شکم سیب زمینی ها را پر کنید
مواد شکم پر را از روی حرارت بردارید. یک قاشق از مواد را بردارید و در سیب زمینی هایی که از قبل خالی کردید بریزید. مواد داخل سیب زمینی را با پشت قاشق فشار دهید تا کاملا فشرده گردد. این کار را تا زمانی که سیب زمینی ها کاملا پر شوند انجام دهید.
مرحله هفتم: پنیر پیتزا را اضافه کنید
برای تهیه سیب زمینی شکم پر با پنیر پیتزا، ضروری است روی سیب زمینی ها را کاملا با پنیر پوشانید. با پوشاندن سطح سیب زمینی با پنیر پیتزا، سیب زمینی شکم پر شما آماده رفتن به فر است.
شما می توانید برای تهیه پنیر پیتزا به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله هشتم: سیب زمینی شکم پر را بپزید
فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم گردد. در این فاصله کف سینی فر را چرب کنید یا یک کاغذ روغنی قرار دهید. سیب زمینی های شکم پر را روی آن بچینید. بعد از آنکه فر گرم شد سینی فر را به همراه سیب زمینی ها داخل فر قرار دهید.
از آنجایی که همه مواد پخته شده اند احتیاج به زمان زیادی برای پخت ندارد؛ فقط کافی است تا پنیر آب گردد و به رنگ طلایی دربیاید. حدود 15 دقیقه زمان برای این کار کافی است.
مرحله آخر: سیب زمینی تنوری شکم پر را سرو کنید
بعد از 15 دقیقه سیب زمینی تنوری شکم پر شما آماده است. آن را از فر بیرون بیاورید. سیب زمینی های شکم پر را در یک ظرف مناسب بریزید و به عنوان پیش غذا آن را سرو کنید. این پیش غذای خوشمزه را به همراه سس های مختلف می توانید سرو کنید.
شما می توانید برای تهیه انواع سس به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
روش تهیه سیب زمینی شکم پر در تابه
اگر به فر یا به توستر دسترسی ندارید می توانید سیب زمینی شکم پر روی گاز را تهیه کنید. به این صورت که سیب زمینی های شکم پر را در یک تابه بچینید. روی گاز شعله پخش کن قرار دهید و حرارت را کم کنید. درب تابه را بگذارید، تابه را روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید تا پنیر پیتزا کاملا آب گردد.
روش تهیه سیب زمینی تنوری شکم پر در توستر
روش تهیه سیب زمینی تنوری شکم پر در توستر مشابه با فر است. در این روش بعد از آماده کردن سیب زمینی ها و پوشاندن روی آنها با پنیر پیتزا، آنها را روی توری توستر یا سینی آن قرار دهید. سپس داخل توستر بگذارید و با دمای 200 درجه سانتی گراد حدود ده دقیقه به آن موقع دهید. در پنج دقیقه پایانی گریل را روشن کنید تا پنیرها طلایی شوند.
نکات مهم در طرز تهیه سیب زمینی تنوری شکم پر رستورانی
- می توانید سیب زمینی تنوری شکم پر با سوسیس، با ژامبون، با مرغ و با سبزیجات مختلف آماده و سرو کنید.
- از ادویه های مختلف مانند پودر فلفل قرمز، پودر آویشن، پودر پاپریکا و … بنا به ذائقه و سلیقه خود می توانید بهره ببرید.
- از میزانی جعفری خرد شده برای تزیین سیب زمینی شکم پر می توانید بهره ببرید.
- به جای آبپز کردن سیب زمینی ها می توانید آنها را در فویل بپیچید و در فر قرار دهید تا نیم پز گردد.
- بهتر است از فلفل دلمه در رنگ های مختلف بهره ببرید تا غذای شما ظاهر زیباتری پیدا کنید.
- می توانید میزان رب گوجه فرنگی به مواد شکم پر اضافه کنید تا خوش رنگ تر شوند.
فوت و فن های خوشمزه شدن سیب زمینی تنوری شکم پر
چرا سیب زمینی تنوری شکم پر له می گردد و وا می رود؟
اگر سیب زمینی را زیاد بپزید در نهایت وا می رود. حتما سیب زمینی را به صورت نیم پز آماده کنید و در فر قرار دهید. حدود 5 تا 7 دقیقه زمان برای نیم پز شدن سیب زمینی با آب روی حرارت کافی است.
بهتر است از چه نوع سیب زمینی در تهیه سیب زمینی تنوری شکم پر استفاده گردد؟
سیب زمینی را برای این غذا انتخاب کنید که تازه باشد. سیب زمینی ها نه باید زیاد بزرگ و نه خیلی ریز باشند. ترجیحا سیب زمینی های هم میزان و یک شکل را انتخاب کنید که به طور یکنواخت بپزند.
منبع: افق کوروش