میرزا قاسمی بدون تخم مرغ طعمش چطور میشه؟
به گزارش مجله گیلاسفا، میرزا قاسمی بدون تخم مرغ یکی از خوشمزه ترین غذاهای شمالی هست که می تونین خیلی راحت و بدون نگرانی از بوی تخم مرغ یا حساسیت، درستش کنین. تو این روش شما فقط با بادمجون، سیر و گوجه فرنگی یه غذای کاملاً گیاهی آماده می کنین که هم سبک تره، هم طعم سیر و بادمجون توش کامل حس می شه. این مدل میرزا قاسمی نه تنها برای گیاه خوارها یا کسایی که تخم مرغ نمی خورن عالیه، بلکه خیلی هم زود آماده می شه و می تونین با نون یا حتی کنار برنج سرو کنین و لذت ببرین. در این مقاله از در قراره طرز تهیه میرزا قاسمی بدون تخم مرغ رو آموزش بدیم. با ما همراه باشید.

طرز تهیه میرزا قاسمی بدون تخم مرغ در یک نگاه
برای تهیه میرزا قاسمی بدون تخم مرغ، اول بادمجان ها رو خوب کبابی کنین تا پوستشون بسوزه و گوشتشون نرم شه. پوستشون رو جدا کنین و گوشت بادمجون رو کاملاً له کنین. سیر رو ریز خرد یا رنده نموده و با کمی روغن روی حرارت ملایم تفت بدین تا فقط طلایی بشه.
بادمجون له شده رو به سیر اضافه کنین و با هم مخلوط کنین و کمی تفت بدین تا آبش کشیده بشه. گوجه فرنگی ها رو پوست بگیرین، رنده کنین و جدا تفت بدین تا آبش تبخیر شه، بعد (در صورت دلخواه کمی رب گوجه هم بزنین) به مواد اضافه کنین و خوب مخلوط کنین. نمک، فلفل سیاه و زردچوبه رو هم اضافه کنین و همه مواد رو روی حرارت ملایم بذارین تا جا بیفته و روغن بندازه. میرزا قاسمی رو داغ با نان یا برنج سرو کنین.
برای آگاهی از مواد اولیه و جزئیات مراحل طرز تهیه میرزا قاسمی بدون تخم مرغ، ادامه این مطلب رو بخونین.
مواد اولیه برای تهیه میرزا قاسمی بدون تخم مرغ
مواد اولیه | اندازه مورد احتیاج |
بادمجان قلمی | 5 عدد |
سیر (برای سیر داغ) | 5 حبه |
گوجه فرنگی | 3 عدد میانه |
رب گوجه فرنگی (اختیاری) | 1 قاشق غذاخوری |
زردچوبه، نمک و فلفل سیاه | به اندازه لازم |
روغن سرخ کردنی | به اندازه کافی |
برنج یا نان | برای سرو میرزا قاسمی |
ترشی یا ماست | برای سرو با میرزا قاسمی بدون تخم مرغ |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 20 دقیقه
مدت زمان لازم برای پخت میرزا قاسمی بدون تخم مرغ: 30 دقیقه
مراحل طرز تهیه میرزا قاسمی گیاهی بدون تخم مرغ
معمولا تخم مرغ داره. برای اینکه میرزا قاسمی بدون تخم مرغ واقعاً خوش عطر و خوش طعم دربیاد، باید بیشتر حواستون به اصول کباب کردن و تفت دادن مواد باشه چون تخم مرغ اینجا حذف شده و فقط همون بادمجون و سیر و گوجه فرنگیه که باید طعم بدن. مراحل تهیه رو به ترتیب زیر انجام بدین:
مرحله اول: بادمجان ها رو کبابی کنین
در اولین مرحله از طرز تهیه میرزا قاسمی بدون تخم مرغ به سراغ بادمجان ها بروید. بادمجون ها رو کامل بشورین و خشک کنین. بعد روی شعله مستقیم، روی منقل یا حتی داخل فر با حرارت بالا قرار بدین تا پوستش کاملاً سیاه بشه و گوشتش نرم شه.
بهتره چند تا سوراخ ریز هم با چاقو بندازین که نترکه. تا جایی بسوزونین که عطر دودی بگیره. بعد بذارین کمی خنک شه و با دست یا قاشق پوستش رو جدا کنین.
مرحله دوم: گوشت بادمجان را جدا و له کنید
بعد از اینکه بادمجان کبابی ها خنک شدند، با دست یا قاشق پوست بادمجون ها رو جدا کنین. گوشت بادمجون رو خوب له کنین. این کار را باگوشتکوب می تونید انجام بدید. اگر بادمجون تلخ بود، روش کمی نمک بپاشین و بعد از مدتی آب اضافی ش رو دور بریزین.
نمک رو می تونید به صورت یا اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
مرحله سوم: سیر رو تفت بدین
سیرها رو پوست بگیرین، خیلی ریز و یکدست خرد کنین یا رنده ریز بزنین. داخل تابه کمی روغن بریزین و سیرها رو با حرارت ملایم تفت بدین تا فقط زرد و کمی طلایی بشن. مراقب باشین سیر نسوزه. چون اگر خیلی سرخ بشه، تلخ و بدطعم می شه و عطر سیر از بین می ره. این مرحله عطر پایه میرزا قاسمی رو می سازه، پس عجله نکنین.
سیر داغ آماده و روغن سرخ کردنی رو می تونید به صورت حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
مرحله چهارم: بادمجان له شده رو به سیر اضافه کنین
در ادامه طرز تهیه میرزا قاسمی بدون تخم مرغ، بادمجون له شده رو به سیرِ تفت خورده اضافه کنین و با هم تفت بدین. حتماً چند دقیقه مرتب هم بزنین تا بادمجون کمی سبک بشه و با سیر و روغن خوب مخلوط بشه. اینکار باعث میشه آب اضافی بادمجون کشیده بشه و مزه ها به خورد هم بره. همین جا زردچوبه، نمک و فلفل سیاه بزنین تا طعم مواد کامل بشه.
زردچوبه و فلفل سیاه رو می تونید به صورت حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
مرحله پنجم: گوجه فرنگی رو آماده و اضافه کنین
گوجه ها رو پوست بگیرین (شاید لازم باشه چند لحظه تو آب جوش بندازین تا پوستش راحت جدا شه)، رنده یا خیلی ریز خرد کنین. جداگانه تو تابه کمی تفت بدین تا هم آبش کم بشه، هم خامی ش گرفته شه. اگر خواستین غذا پررنگ تر شه، یک قاشق رب گوجه هم اضافه کنین و با گوجه تفت بدین. بعد همه رو بریزین روی مواد قبلی و خوب هم بزنین تا یکدست شه.
رب گوجه فرنگی رو می تونید به صورت حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
مرحله ششم: میرزا قاسمی بدون تخم مرغ را بپزین
حالا همه مواد باید با هم چند دقیقه روی حرارت ملایم خوب سرخ بشه و روغن بندازه. هر چند دقیقه یکبار هم بزنین تا ته نگیره. اجازه بدین تا زمانی که رنگ مواد عوض شه و روغن روی سطح بیاد.
مرحله آخر: میرزا قاسمی گیاهی را سرو کنین
وقتی میرزا قاسمی خوب جا افتاد و غلیظ شد، بریزین داخل ظرف سرو. با سبزی خوردن، نان تازه یا برنج چلو رستورانی و برنج کته کنارش عالی می شه. حتماً داغ سرو کنین تا عطرش بمونه و طعمش کامل باشه. اگر کنار غذا ترشی یا ماست هم بذارین، سفره تون حسابی رنگ و مزه می گیره.
نان، برنج، ترشی و ماست رو می تونید به صورت حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
روش تهیه میرزا قاسمی بدون تخم مرغ با گوجه کبابی
گوجه فرنگی رو هم می تونین مثل بادمجون برای میرزا قاسمی روی شعله یا منقل کباب کنین. این کار باعث می شه گوجه فرنگی ها عطر دودی ملایمی بگیرن و طعم غذا خاص تر و اصیل تر بشه. بعد از کباب شدن، پوست گوجه فرنگی خیلی راحت جدا می شه و داخلش هم دیگه خام نیست.
کافیه گوجه ها رو بعد از شستن، با چاقو کمی سوراخ کنین و مستقیم روی حرارت بگیرین تا پوستش جمع و یکدست تیره شه. بعد پوستش رو بگیرین، گوشتش رو له کنین و مثل روش معمول به میرزا قاسمی گیاهی اضافه کنین. این روش بیشتر تو شمال رواج داره و برای کسایی که طعم دودی رو دوست دارن، گزینه خیلی خوبی هست.
نکات مهم در طرز تهیه میرزا قاسمی ساده و بدون تخم مرغ
- بادمجان ها هرچی گوشتی تر و کم تخم تر باشن، غذا لطیف تر و لذیذتر درمیاد. بادمجان پیر یا پر تخم باعث تلخی و زبری بافت میرزا قاسمی بدون تخم مرغ میشه.
- موقع کبابی کردن، بادمجون رو تا جایی روی حرارت بگیرین که حسابی نرم و عطر دودی بگیره.
- بادمجون رو بعد از کبابی شدن، حتماً کامل له کنین تا توی غذا تیکه ای نمونه و بافت یکنواخت به دست بیاد.
- اگر بادمجون ها تلخ بودن، بعد از له کردن کمی بهشون نمک بزنین و بذارین ده دقیقه بمونه. با این کار بادمجان آب تلخشو دور میندازه و بعد شما اون آب تلخ رو دور بریزین.
- برای جدا کردن پوست گوجه فرنگی، چند ثانیه تو آب جوش بذارین تا راحت تر پوست بکنه و موقع اضافه کردن به غذا بافت ابری نده.
- سیر رو تا جایی تفت بدین که عطرش آزاد شه ولی نسوزه. چون سیر سوخته تلخ و بدبو میشه و طعم میرزا قاسمی بدون تخم مرغ برمی گرده.
- اگر دوست داشتین و برای طعم قوی تر میرزا قاسمی، میشه سیر رو کمی بیشتر بریزید ولی حواستون باشه تند نشه.
- ادویه رو به موقع اضافه کنین. یعنی همون موقع که بادمجون و سیر رو با هم می زنید تا عطرش پخش شه و خامی اش گرفته شه.
- گوجه فرنگی رو جدا تفت بدین تا آبش کشیده شه و غذا آبکی و شل نشه.
- اضافه کردن رب گوجه فرنگی اختیاریه. اگه خواستین رنگ غذا پررنگ تر و طعمش قوی تر بشه، یک قاشق رب گوجه فرنگی با گوجه تفت بدین.
- بعد از اضافه کردن همه مواد، غذا رو حتماً روی حرارت ملایم و زمان کافی جا بندازین. میرزا قاسمی هرچی آرومتر و طولانی تر بپزه، عطر و طعم مواد بهتر ترکیب میشه.
- اگه علاقمند بودین، گوجه فرنگی رو مثل بادمجون می تونین کبابی کنین تا طعم دودی غذا بیشتر شه.
- نمک رو بچشین و اندازهش رو آخر کار تنظیم کنین، چون رب و بادمجون بسته به نوع شون ممکنه کمی شور یا ترش باشن.
- اگر با برنج شمالی یا کته سرو می کنین، خیلی کم روغن بریزین که کنار برنج سنگین نباشه.
- میرزا قاسمی رو حتماً داغ سرو کنین. اگه سرد یا ولرم شه، عطرش کمتر حس میشه و مزه غذا هم تغییر می کنه.
فوت و فن های خوشمزه شدن میرزا قاسمی بدون تخم مرغ
چرا سیرِ میرزا قاسمی برخی وقت ها تلخ یا بدطعم میشه ؟
دلیل تلخ یا زننده شدن سیر تو میرزا قاسمی اینه که سیر رو با حرارت زیاد سرخ می کنین یا مدت تفت دادنش زیاد میشه. وقتی سیر حتی کمی بسوزه، هم عطر خوبش از بین میره، هم طعم تلخ پیدا می کنه و مزه کل غذا رو خراب می کنه.
بهتره سیر رو اول با کمی روغن روی شعله ملایم تفت بدین، فقط در حدی که طلایی و نرم بشه و بوی خوبش دربیاد. اگر دیدین داره می سوزه، سریع بادمجون رو اضافه کنین تا تابه خنک تر شه و سیر بیشتر نسوزه.
میرزا قاسمی رو حتماً باید روی شعله مستقیم درست کرد یا تو فر هم میشه؟
کبابی کردن بادمجون روی شعله گاز یا منقل باعث میشه عطر دودی و اصیل شمالی رو غذا بگیره. اما اگه دسترسی نداشتین، تو فر با دمای خیلی بالا هم می تونین بادمجون رو گریل کنین. فقط مهمه که گوشت بادمجون کاملاً نرم و پوستش تقریباً بسوزه تا بافت و عطر غذا به خوبی به دست بیاد.
چرا گاهی میرزا قاسمی تلخ درمیاد و برای برطرف تلخی چه باید کرد؟
معمولاً دلیل تلخی، استفاده از بادمجون نامناسب و کهنه بودن اونه. برای برطرف تلخی، بعد از له کردن بادمجون کمی نمک بپاشین و بذارین ده دقیقه بمونه تا آب تلخیش دربیاد. اون آب رو دور بریزین و بعد به غذا اضافه کنین. انتخاب بادمجون تازه و کم بذر هم نقش مهمی داره.
اگه میرزا قاسمی خیلی آبکی و شل شد، چطور غلیظش کنین؟
اگه غذا آب انداخت و شل شد، باید کمی بیشتر روی حرارت ملایم بذارین تا آب اضافیش بخار شه و قوام پیدا کنه. موقع تفت دادن گوجه فرنگی هم بهتره قبل از اضافه کردن به بادمجون، آب گوجه کاملاً گرفته بشه. استفاده از آرد یا نشاسته برای غلیظ کردن اصلاً توصیه نمی شه چون طعم رو عوض می کنه.
میرزا قاسمی بدون تخم مرغ رو چطور خوش طعم تر و عطردارتر درست کنین؟
برای خوش طعم شدن میرزا قاسمی، سیر رو درست تفت بدین تا عطرش آزاد بشه، بادمجون رو کامل کبابی کنین تا کاملاً دودی و نرم شه، بعد مواد رو با حوصله روی حرارت ملایم جا بندازین.
در آخر کمی آب نارنج یا آب لیموی تازه می تونه طعم رو متعادل تر کنه. اگر دوست دارین، می تونین گوجه فرنگی رو هم جداگونه کبابی کنین تا عطر و طعم دودی توی غذا بیشتر شه.
منبع: افق کوروش