آشنایی با خواص شگفت انگیز روغن کرچک برای پوست
به گزارش مجله گیلاسفا، روغن کرچک برای پوست هم کاربرد دارد. ترکیبات روغن کرچک آن را تبدیل به یکی از پرکاربردترین روغن ها برای پوست کرده است که می تواند در لایه برداری پوست، درمان ترک پا، مرطوب کردن پوست و ... مفید باشد.
خبرنگاران | سرویس سلامت - روغن کرچک را بیشتر از همه به خاطر مسهل بودنش می شناسند. اما جالب است بدانید این روغن خواص جالبی نیز برای پوست دارد و می توان از آن برای درمان مسائل پوستی نیز استفاده کرد. خواص روغن کرچک چیست؟ چگونه می شود از این خواص بهره مند شد؟ آیا استعمال روغن کرچک برای بهره مندی از این خواص می تواند عوارضی در پی داشته باشد؟
روغن کرچک برای پوست
روغن کرچک سرشار ویتامین E. و ریسینولیک اسید است. همین عامل سبب شده برای پوست بسیار مفید باشد و بتوان از آن در جهت مقاصد زیر استفاده کرد:
- لایه برداری از پوست
- رفع چروک صورت و چروک های دور چشم
- درمان جوش صورت
- رفع لکه های پوستی
- تسریع بهبود جای زخم
- رفع سیاهی دور چشم
- مرطوب کننده برای پوست دست
- درمان مو های خشک و شوره سر
- تسریع در رشد مو
- درمان ترک پاشنه پا
- تقویت ابرو و مژه
- تقویت ناخن
- بهبود آفتاب سوختگی
- شادابی و برجستگی لب ها
- تمیز کردن پوست
نحوه استفاده از روغن کرچک برای پوست
- استفاده از روغن کرچک برای بهره مندی از خواص آن در مقابل راهکار های دیگری که برای رسیدن به این خواص وجود دارد یک راهکار مقرون به صرفه است، چون این روغن قیمت مناسبی دارد.
- شما اول از همه باید به این نکته توجه کنید که روغن کرچک برای پوست غلیظ است و جذبش زمان بر است. خوب است که این روغن را با کمک روغن های دیگر مثل روغن بادام یا روغن زیتون رقیق کنید به این صورت که به نسبت مساوی ترکیب شان کنید.
- برای بهره مندی از خاصیت پاک کنندگی این روغن می توانید یکی دو قطره از آن را بر روی پنبه ای بریزید و بعد با آن به شکل دورانی کل صورت را ماساژ دهید. در آخر هم می توانید صورت تان را با آب سرد یا گرم بشویید. تری گلیسیرید موجود در روغن کرچک در پاک کردن کثیفی و آلودگی های روزانه پوست بسیار مفید است و پس از زدودن آلودگی ها منافذ پوستی را برای تنفس بهتر پوست باز می کند. پس روغن کرچک می تواند جایگزین مناسبی برای پاک کننده های شیمیایی شود. خصوصا که خاصیت ضدمیکروبی هم دارد و باعث می شود پوست در مقابل عفونت های باکتریایی حمایت شود.
بیشتر بخوانید: پاک کردن آرایش با روغن زیتون - شیر پاک کن طبیعی
- روغن کرچک با جذب رطوبت باعث ضخامت ابرو ها و مژه ها می شود بنابراین اگر مدتی ابرو ها را با این روغن چرب کنید یا با یک فرچه ریمل مقدار کمی از آن را بر روی مژه ها بزنید متوجه پررنگ تر شدن ابرو و مژه می شوید. همین امر کمک می کند ابرو و مژه پرپشت به نظر برسد. به علاوه روغن کرچک حاوی پروتئین، ویتامین ها، اسید های چرب و آنتی اکسیدان هایی است که فولیکول های ابرو و مژه را تقویت کرده و باعث رشد موی ابرو و مژه ها می شود.
بیشتر بخوانید: روش های خانگی تقویت مژه و افزایش رشد مژه
- اگر از ترک پاشنه پا رنج می برید و به دنبال درمان طبیعی و موثر برای رفع این مشکل هستید، باید از روغن کرچک استفاده کنید. مواد مغذی ضروری موجود در روغن کرچک می توانند عمیقا جذب پوست شوند. استفاده از روغن کرچک می تواند به پاشنه های خشک و ترک خورده تان رطوبت و نرمی ببخشد.
برای نرم و درخشان شدن پوست پاشنه پا، فقط کافی است پیش از رفتن به تخت خواب مقداری روغن کرچک را به آن ناحیه بمالید و سپس جوراب بپوشید و به همین شکل بخوابید.
- اگر می خواهید از روغن کرچک به عنوان مرطوب کننده و آبرسان پوست تان استفاده کنید بهتر است آن را با روغن زیتون رقیق کنید و آن را بر روی پوست تان ماساژ دهید تا کامل جذب شود. بعد چند بار صورت تان را با دستمالی که با آب مرطوب شده پاک کنید. نهایتا صورت تان را با آب سرد شسته و از تونر استفاده کنید. با 3 بار انجام دادن این کار در هفته شاهد پوستی شفاف و عالی خواهید بود.
- برای رفع سیاهی دور چشم به آرامی پوست دور چشم تان را با روغن کرچک ماساژ دهید تا گردش خون را افزایش دهد و سیاهی دور چشم شما درمان شود.
- برای شادابی و برجستگی لب ها کافی ست لب ها را هر شب قبل از خواب با این روغن چرب کنید.
- اگر روغن کرچک با روغن نارگیل ترکیب شود برای بهبود آفتاب سوختگی عالی می شود. کافیست این دو روغن را با نسبت های مساوی ترکیب کرده و بر روی نواحی آفتاب سوخته بزنید.
عوارض روغن کرچک برای پوست
روغن کرچک ممکن است بر روی پوست برخی افراد باعث ایجاد واکنش آلرژیک و حساسیت مثل جوش، کهیر، خارش و تورم شود؛ بنابراین بهتر است قبل از استفاده از روغن کرچک مقداری از آن را بر روی پوست تست کنید.
طبع این روغن در طب سنتی گرم و خشک تشخیص داده شده بنابراین شاید استفاده از آن خیلی برای افرادی که طبع گرم و خشک (مزاج صفراوی) دارند مناسب نباشد. اگرچه خواص بیشمار این روغن برای پوست باعث می شود ارزش امتحان کردن را داشته باشد پس بهتر است افراد صفراوی هم اول مقدار کمی از این روغن را بر روی پوست شان تست کنند.
بیشتر بخوانید: همه چیز درباره مضرات روغن کرچک + مسمومیت با گیاه کرچکآیا شما تا به حال از روغن کرچک برای پوست تان استفاده کرده اید؟ استفاده شما از روغن کرچک چه نتیجه ای در پی داشته است؟ شما می توانید تجربه های خود در زمینه استفاده از روغن کرچک را در بخش نظرات سایت خبرنگاران با ما و سایر کاربران در میان بگذارید.
منبع: setare.com