طرز تهیه زرشک پلو با مرغ ریش ریش با تمام جزئیات

به گزارش مجله گیلاسفا، در طرز تهیه زرشک پلو با مرغ ریش ریش ، مرغ را به صورت جداگانه با مقداری پیاز و ادویه تفت دهید و آب پز کنید. سپس برنج را به صورت آبکش، آماده کنید و دم بگذارید. در ادامه پس از ریش ریش کردن مرغ پخته شده، آن را با ترکیبی از پیاز تفت خورده، ادویه، رب گوجه و زرشک مخلوط کنید و چاشنی هایی مثل زعفران دم نموده، آب لیمو، شکر و مقداری آب مرغ را هم به آن بیفزایید. درنهایت برنج را داخل دیس بکشید و روی آن را با مخلوط مرغ تزئین کنید.

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ ریش ریش با تمام جزئیات

در ادامه جدول مشخصات غذایی زرشک پلو با مرغ ریش ریش را با هم می بینیم:

زرشک پلو با مرغ ریش ریش

تعداد نفرات4 نفر
زمان آماده سازیبا احتساب زمان خیساندن برنج،حداقل 3 تا 4 ساعت
زمان پخت غذاحدود 1 ساعت
میزان سختیمیانه

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ ریش ریش

یکی از مزایای درست کردن زرشک پلو با مرغ ریش ریش این است که از قسمت های استخوانی مرغ هم می توان استفاده کرد. بنابراین درست کردن این غذا از این نظر کاملا به صرفه است. طعم ترش زرشک در کنار شیرینی شکر، مزه ای ملس ایجاد می نماید. با این حال می توانید بنا به ذائقه، میزان شکر را کم و زیاد و یا کلا حذف کنید. در ادامه مواد لازم و مراحل دستور تهیه زرشک پلو با مرغ ریش ریش را با هم مرور می کنیم:

مواد لازم برای تهیه زرشک پلو با مرغ ریش ریش

مواد اولیه این غذا را مطابق جدول زیر فراهم کنید:

مواد لازممیزان مورد احتیاج
برنج4 پیمانه
گوشت مرغ800 گرم
پیاز2 عدد
زرشک1 پیمانه
زعفران دم نمودهنصف فنجان
آب لیمو ترش2 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوری
شکر2 قاشق غذاخوری
زردچوبه، نمک و فلفل سیاهبه میزان لازم
روغنبه میزان لازم

دستور پخت زرشک پلو با مرغ ریش ریش

از چند ساعت قبل، برنج را در میزانی آب و نمک بخیسانید و سپس مراحل کار را مطابق دستور زیر پیش ببرید:

  • مرحله اول: ابتدا یکی از پیازها را بشویید و پوست بگیرید و به صورت خلالی برش بزنید. سپس قابلمه ای مناسب را روی حرارت بگذارید و داخل آن میزانی روغن بریزید.
  • مرحله دوم: وقتی روغن داغ شد، پیازهای خلالی را داخل آن بریزید تا سبک و طلایی شوند. در ادامه کمی زردچوبه و فلفل را با پیاز تفت دهید و مرغ ها را هم اضافه کنید.
  • مرحله سوم: چند دقیقه مرغ و ادویه و پیاز را با هم تفت دهید تا بوی مرغ گرفته گردد. سپس داخل قابلمه میزانی آب و نمک بریزید و اجازه دهید مرغ ها به مدت 45 دقیقه با حرارت به وسیله کاملا بپزند.
  • مرحله چهارم: قابلمه ای جادار و مناسب را انتخاب کنید و داخل آن به میزان 4 برابر حجم برنج، آب بریزید. حالا قابلمه را روی حرارت میانه بگذارید و صبر کنید تا آب آن به جوش آید.
  • مرحله پنجم: داخل آب در حال جوش کمی نمک بریزید. سپس آب برنج خیسانده شده را خالی کنید و خود برنج را درون قابلمه بریزید.
  • مرحله ششم: پس از گذشت زمان لازم که بستگی به نوع برنج دارد، میزانی از برنج را امتحان کنید. اگر اطراف برنج له و مغز آن هنوز کمی خام بود، برنج را آبکش کنید.
  • مرحله هفتم: حالا قابلمه ای که می خواهید برنج را داخل آن دم کنید، روی حرارت قرار دهید و کف آن میزانی روغن بریزید. سپس ته دیگ دلخواه را کف قابلمه بچینید.
  • مرحله هشتم: برنج آبکش شده را داخل قابلمه بریزید و میزانی آب و روغن روی آن اضافه کنید. برنج باید به صورت تپه ای در وسط قابلمه جمع گردد و از دیواره های قابلمه فاصله داشته باشد.
  • مرحله نهم: با ته کف گیر، چند سوراخ عمیق در برنج ایجاد کنید تا بخار ایجادشده به همه قسمت های برنج برسد. سپس دمکنی را بگذارید و چند دقیقه شعله را زیاد کنید تا ته دیگ خودش را بگیرد. سپس شعله را کم کنید و اجازه دهید برنج دم بکشد.
  • مرحله دهم: در ادامه کار مرغ را امتحان کنید و اگر پخته بود، تکه های مرغ را از قابلمه خارج کنید و به صورت ریش ریش درآورید و کنار بگذارید. زرشک ها را هم بشویید و داخل آبکش بریزید.
  • مرحله یازدهم: حالا پیاز دوم را هم بشویید و پوست بگیرید و به صورت خلالی ریز خرد کنید. سپس این پیازهای خلالی شده را با میزانی روغن در تابه ای مناسب تفت دهید.
  • مرحله دوازدهم: وقتی پیازها سبک و طلایی شدند، میزانی زردچوبه و چند دقیقه بعد، میزانی رب گوجه اضافه کنید و همه مواد را با هم تفت دهید.
  • مرحله سیزدهم: در ادامه زرشک های شسته شده و کمی بعد، مرغ های ریش ریش شده را هم در تابه بریزید.
  • مرحله چهاردهم: زعفران دم نموده، آب لیمو و شکر را هم اضافه و همه مواد را خوب با هم مخلوط کنید.
  • مرحله پانزدهم: حالا یک لیوان از آب مرغ را داخل تابه بریزید و درب آن را بگذارید. حدود 20 دقیقه زمان می برد تا مرغ با مخلفات گفته شده، کاملا جا بیفتد و آب آن کشیده گردد.
  • مرحله شانزدهم: درنهایت برنج را داخل دیس مناسب بکشید و مخلوط مرغ را روی آن قرار دهید.

چند نکته مهم در طرز تهیه زرشک پلو با مرغ ریش ریش

در طرز تهیه زرشک پلو با مرغ ریش ریش خوشمزه ، نکات زیر را به خاطر بسپارید:

  • به روش های مختلفی می توان زرشک پلو با مرغ ریش ریش را سرو کرد. برای مثال می توانید از یک شابلون روی برنج بهره ببرید و مواد مخلوط مرغ را در قالب این شابلون قرار دهید.
  • بعلاوه می توانید مرغ ریش ریش و سایر مخلفات را از همان ابتدا به صورت لایه لایه و مخلوط با برنج داخل دیس بکشید.
  • روش دیگر این است که در کنار مخلوط مرغ ریش ریش، از میزانی خلال هویج تفت داده شده در روغن بهره ببرید که زیبایی و خواص این غذا را بیشتر می نماید.

اصول نگهداری از زرشک پلو با مرغ ریش ریش

اگر میزانی از زرشک پلو با مرغ داخل دیس باقی ماند و به آشپزخانه برگشت، تا جای ممکن مخلفات روی برنج از قبیل مرغ و زرشک ها را از برنج جدا کنید. سپس به جامانده غذاها را در ظروفی دربسته و ترجیحا شیشه ای، داخل یخچال قرار دهید.

جلوگیری از خراب شدن زرشک پلو با مرغ ریش ریش

در دمای مناسب یخچال، برنج پخته شده تا 72 ساعت قابل استفاده است و مرغ پخته هم بین 3 تا 4 روز سالم می ماند. با این حال از آن جا که این برنج، میزانی زرشک و سایر مخلفات را هم دارد، بهتر است نهایتا ظرف مدت 2 روز بعد مصرف گردد. موقع گرم کردن مجدد، ابتدا بو و ظاهر غذا را آنالیز کنید و اگر مورد مشکوکی ندید، غذا را با اضافه کردن میزان کمی آب، مجددا گرم و سرو کنید.

برترین جایگزین ها در طرز تهیه زرشک پلو با مرغ ریش ریش

می توان برای تهیه سس مرغ ریش ریش، از سبزیجات متنوع دیگری مثل هویج یا فلفل دلمه ای هم استفاده کرد. کافی است این مواد را هم همراه با بقیه مخلفات سس، با حرارت ملایم بپزید تا مزه آن ها به خورد مرغ برود.

خواص مرغ

گوشت مرغ سرشار از پروتئین است و این پروتئین مدت طولانی تری شما را سیر نگه می دارد. بنابراین اگر در پی کاهش وزن هستید، روی این نوع از گوشت سفید حساب کنید. بعلاوه مصرف مرغ به علت وجود ویتامین B12، باعث افزایش عملکرد مغز می گردد. محتوای کلسیم موجود در آن نیز به سلامت دندان ها و استحکام استخوان ها یاری می نماید.

زرشک پلو با مرغ را اینترنتی سفارش دهید

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ ریش ریش را برای شما شرح دادیم و نکات تهیه و اصول نگهداری آن را گفتیم. حال، اگر هوس این غذا را نموده اید اما وقت کافی برای درست کردن آن را ندارید، از خبرنگاران یاری بگیرید. با سفارش انلاین غذا ، غذای موردنظر خود را آنلاین سفارش دهید و آن را در کمترین زمان ممکن تحویل بگیرید.

سوالات متداول

ادویه های اصلی در طرز تهیه زرشک پلو با مرغ ریش ریش چیست؟

زردچوبه، فلفل و زعفران، از ادویه های ثابت و مهم این غذا هستند.

برای تهیه سس مرغ در طرز تهیه زرشک پلو با مرغ، از چه چاشنی هایی استفاده می گردد؟

رب گوجه فرنگی، آب لیمو، شکر و میزانی زعفران دم نموده

در تهیه سس مرغ زرشک پلو با مرغ، از چه سبزیجاتی می توان استفاده کرد؟

هویج و فلفل دلمه ای از سبزیجاتی هستند که طعم متفاوت و خوشمزه ای به این سس می دهند.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 9 بهمن 1403 بروزرسانی: 9 بهمن 1403 گردآورنده: gilasfa.ir شناسه مطلب: 1574

به "طرز تهیه زرشک پلو با مرغ ریش ریش با تمام جزئیات" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه زرشک پلو با مرغ ریش ریش با تمام جزئیات"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید