طرز تهیه سس مرغ مجلسی ؛ یک چاشنی عالی برای خوراک مرغ

به گزارش مجله گیلاسفا، مرغ یکی از مواد غذایی پر مصرف در خانواده های ایرانی است که به روش های مختلف پخته و سرو می شود. این روش ها شامل کبابی کردن، تهیه خوراک و چلو با مرغ هستند که هرکدام طرفداران خود را دارند. یکی از محبوبترین غذاهای تهیه شده با مرغ، زرشک پلو با مرغ است که در مناسبت های مختلف پخته می شود. این غذا از دو جزء پلو و خوراک مرغ تشکیل شده است که پلو آن معمولا همراه با کمی زعفران و زرشک و مرغ آن هم با سس مخصوصی سرو می شود. این سس نقش مهمی در خوشمزگی و خوش عطری این غذا ایفا می کند و به همین دلیل می توان آن را مهم ترین جزء این خوراک همه پسند نام برد. طرز تهیه سس مرغ مجلسی در دستور زیر آمده است که شامل تمام نکات و فون و فن های آماده کردن سس و موارد دیگر است که مطمئنا برای شما بسیار کاربردی خواهد بود. امیدواریم از امتحان کردن آن لذت ببرید.

طرز تهیه سس مرغ مجلسی ؛ یک چاشنی عالی برای خوراک مرغ

مواد لازم برای تهیه سس مرغ مجلسی ؛ یک چاشنی عالی برای خوراک مرغ

  • مرغ میانه خرد شده(چهارتکه) یک عدد
  • روغن به اندازه لازم
  • کره پاستوریزه کاله خرید آنلاین یک قاشق چای خوری
  • پیاز میانه دو عدد
  • هویج دو عدد
  • فلفل دلمه ای میانه یک عدد
  • فلفل سیاه یک قاشق چای خوری
  • نمک یک قاشق چای خوری
  • زردچوبه یک قاشق چای خوری
  • رب گوجه فرنگی سه قاشق غذاخوری
  • آب یک فنجان
  • لیمو ترش تازه یک عدد
  • زعفران نصف قاشق چای خوری
  • یخ دو قالب
  • برنج چهار پیمانه
  • زرشک تازه سه قاشق غذاخوری
  • شکر یک قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده دو قاشق غذاخوری

طرز تهیه سس مرغ مجلسی ؛ یک چاشنی عالی برای خوراک مرغ

مرحله اول

برای تهیه یک سس مرغ مجلسی برای زرشک پلو با مرغ خود باید حواستان باشد که اگر از مرغ یخ زده استفاده می کنید آن را از چند ساعت قبل از شروع به کار از فریزر بیرون بیاورید تا یخ زدایی شود. در غیر این صورت مرغ تازه را به چند چهار تکه خرد کنید. پوست پیازها را بکنید و آن ها را رشته ای خرد کنید. دقت کنید که پیازها نباید خیلی ریز شوند. هویج را خوب بشویید و پوستش را بگیرید و آن را به قطعات کوچک تر خرد کنید. فلفل دلمه ای را هم بشویید و خرد کنید.

مرحله دوم

یک پیاله بردارید و دو قالب یخ داخل آن بیاندازید. نصف قاشق چای خوری زعفران روی قالب های یخ بریزید. پیاله را برای چند دقیقه در دمای اتاق قرار دهید تا یخ ها ذوب شوند و زعفران کاملا حل شود. دم کردن زعفران با یخ باعث خوشبوتر و خوشرنگ تر شدن آن است و نسبت به روش دم کردن آن با آب جوش نتیجه بهتری به شما می دهد.

مرحله سوم

یک ماهیتابه بردارید و اندازهی روغن داخل آن بریزید. ماهیتابه را روی حرارت میانه قرار دهید. یک قاشق چای خوری فلفل سیاه، یک قاشق چای خوری نمک و یک قاشق چای خوری زردچوبه را داخل ماهیتابه بریزید و به مدت 30 ثانیه ادویه ها را هم بزنید تا به خوبی ترکیب شوند. سه قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را هم اضافه کنید و هم بزنید. یک فنجان آب اضافه کنید و صبر کنید تا به جوش بیاید. اجازه دهید به مدت دو تا سه دقیقه مخلوط بجوشد. سپس حرارت را خاموش کنید و ماهیتابه را کنار بگذارید.

مرحله چهارم

اکنون تکه های مرغ را با اندازهی نمک و فلفل سیاه ماساژ دهید. یک ماهیتابه بزرگ بردارید و اندازهی روغن داخل آن بریزید. ماهیتابه را روی حرارت میانه قرار دهید. کره را اضافه کنید تا ذوب شود. تکه های مرغ را داخل ماهیتابه قرار دهید. در این مرحله ترجیحا پوست مرغ را به سمت پایین و در تماس با روغن قرار دهید. محلول زعفران را روی تکه های مرغ بریزید تا کاملا رنگ بگیرند.

مرحله پنجم

مرغ را به مدت تقریبا هفت دقیقه سرخ کنید تا جایی که تغییر رنگ دهد و پوست آن قهوه ای-طلایی شود. سپس مرغ را زیر و رو کنید تا طرف دیگر آن هم سرخ شود. پس از پنج دقیقه و زمانی که هر دو طرف مرغ ها به خوبی سرخ شدند، آن ها را از ماهیتابه خارج کنید و داخل یک بشقاب قرار دهید. پیاز، فلفل دلمه ای و هویج خرد شده را داخل همان ماهیتابه بریزید. توجه کنید که نیازی به اضافه کردن روغن در این مرحله نیست چون روغن مرغ همچنان در ماهیتابه باقی است. سبزیجات را به مدت دو دقیقه تفت دهید.

مرحله ششم

سپس مرغ سرخ شده را روی سبزیجات تفت داده شده قرار دهید. مخلوط رب را هم روی مرغ ها بریزید. در صورت تمایل در این مرحله می توانید اندازهی زعفران دم شده هم اضافه کنید. هنگامی که سس شروع به جوشیدن کرد، حرارت را کم کنید و در ماهیتابه را قرار دهید. اجازه دهید تا همه مواد به مدت 40-45 دقیقه روی حرارت کم بپزند تا هم سبزیجات نرم شوند و هم گوشت مرغ کاملا بپزد.

مرحله هفتم

در حالی که مرغ در حال پختن است برنج را دم کنید. چند دقیقه قبل از سرو، اندازهی روغن داخل یک قابلمه کوچک بریزید و روی حرارت کم قرار دهید. زرشک را داخل آن بریزید. یک قاشق شکر اضافه کنید و برای چند دقیقه هم بزنید تا زرشک حل شود. پس از چند دقیقه که زرشک ها براق شدند قابلمه را از روی حرارت بردارید.

مرحله هشتم

هنگامی که مرغ ها آماده شدند، آن ها را داخل یک ظرف مخصوص پذیرایی بریزید و اندازهی از سس مرغ را هم روی آن ها بریزید. باقیمانده سس را داخل یک پیاله یا ظرف سس بریزید و برای سرو داخل سفره قرار دهید. برنج را هم داخل دیس بکشید و روی آن را با زعفران دم کرده و زرشک تزئین کنید. این غذای خوشمزه را می توانید در کنار یک کاسه سالاد شیرازی و ماست سون نوش جان کنید.

نکات طرز تهیه سس مرغ مجلسی

  • این غذا را می توانید تا چهار روز در یک ظرف در بسته داخل یخچال نگهداری کنید.
  • پیشنهاد می کنیم زرشک پلو با مرغ پرتغالی و مرصع پلو را نیز حتما در برنامه آشپزی خود قرار دهید؛ پشیمان نخواهید شد.
منبع: کتاب کاله
انتشار: 16 شهریور 1401 بروزرسانی: 16 شهریور 1401 گردآورنده: gilasfa.ir شناسه مطلب: 1310

به "طرز تهیه سس مرغ مجلسی ؛ یک چاشنی عالی برای خوراک مرغ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه سس مرغ مجلسی ؛ یک چاشنی عالی برای خوراک مرغ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید