طرز تهیه سوپ شلغم و قارچ خوشمزه
به گزارش مجله گیلاسفا، سوپ شلغم و قارچ از جمله سوپ های موثر در درمان و پیشگیری از سرماخوردگی است که خوردن آن در فصل سرما توصیه می گردد. در تهیه این سوپ مغذی از سبزیجات و ادویه های متنوعی استفاده می گردد و هر یک طعم و مزه خاصی به غذا می دهند.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - آیا می دانستید که سوپ شلغم و قارچ برای تقویت قوای جسمانی مفید است؟ سوپ شلغم و قارچ نوعی ضد عفونی نماینده طبیعی است که با سبزیجات و ادویه های متنوعی درست می گردد. در این مطلب قصد داریم طرز تهیه دو نمونه از آن را مرور کنیم.
1. طرز تهیه سوپ شلغم و قارچ ساده
مواد لازم | |
شلغم متوسط | 2 عدد |
سیب زمینی متوسط | 2 عدد |
هویج متوسط | 2 عدد |
پیاز متوسط | 1 عدد |
جو پرک | 1/2 فنجان |
قارچ | 5 عدد |
جعفری ساطوری | 3 قاشق غذاخوری |
آب مرغ | 2 لیوان |
نمک و آبلیمو | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- ابتدا شلغم، سیب زمینی، هویج و پیاز را پوست گرفته و به صورت نگینی خرد کنید.
- آب مرغ را در قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید، سپس جو پرک و سبزیجات خرد شده را به آن اضافه کنید.
- حرارت را کم نموده، درب قابلمه را نیمه باز بگذارید و صبر کنید تا سبزیجات و جو پرک پخته و نرم شوند.
- نمک، فلفل، قارچ و جعفری خرد شده را اضافه نموده و حدود 30 دقیقه صبر کنید تا سوپ کاملا جا افتاده و غلیظ گردد.
- سوپ را در ظرف سرو بکشید و با آبلیمو میل کنید.
نکته: هنگام پختن سوپ درب قابلمه را نیمه باز بگذارید، زیرا در صورت بستن کامل درب قابلمه به دلیل وجود جو پرک، سوپ سر می رود.
2. طرز تهیه سوپ شلغم و قارچ با مرغ
مواد لازم | |
سینه مرغ بدون استخوان و پوست | 500 گرم |
پودر فلفل سیاه | 1/4 قاشق چایخوری |
روغن | 2 قاشق غذاخوری |
شلغم پوست گرفته و نگینی خرد شده | 2 عدد (400 گرم) |
قارچ ورقه ای خرد شده | 250 گرم |
پیاز متوسط نگینی خرد شده | 1 عدد |
سیر له شده | 2 حبه |
کلم پیچ ساطوری شده | 4 فنجان |
آب مرغ | 3 فنجان |
رزماری تازه خرد شده | 1 قاشق چایخوری |
نشاسته ذرت | 3 قاشق غذاخوری |
آب جوش | 1 فنجان |
نمک | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- مرغ را به قطعات 2 سانتی متری برش بزنید و کمی نمک و فلفل روی آن بپاشید.
- 2 قاشق غذاخوری روغن در قابلمه روی حرارت متوسط داغ نموده، سپس مرغ را به مدت 4-3 دقیقه در آن تفت دهید تا کاملا طلایی گردد.
- شلغم، کلم، پیاز، سیر و قارچ را به قابلمه اضافه کنید و سبزیجات را به مدت 5-4 دقیقه تفت دهید. در این مدت مرتب مواد را هم بزنید تا پیاز نرم گردد.
- پس از اینکه پیاز نرم شد یک فنجان آب جوش، 3 فنجان آب مرغ و یک قاشق چایخوری رزماری به قابلمه اضافه کنید.
- پس از اینکه محتویات قابلمه به جوش آمد، حرارت را ملایم کنید و درب قابلمه را ببندید.
- صبر کنید تا مرغ و سبزیجات پخته و نرم شوند و در این فاصله یکی دو بار سوپ را هم بزنید.
- نشاسته ذرت را در کاسه ای ریخته، کمی آب به آن اضافه کنید تا رقیق گردد و سپس در سوپ بریزید.
- حدود 10 دقیقه صبر کنید تا سوپ غلیظ گردد، سپس حرارت را خاموش کنید.
ارزش غذایی سوپ شلغم و قارچ
جدول ارزش غذایی سوپ شلغم و قارچ | |
کالری | 242 |
چربی | 8 گرم |
فیبر | 2 گرم |
کربوهیدرات | 13 گرم |
پروتئین | 27 گرم |
کلسترول | 63 میلی گرم |
قند | 4 گرم |
ویتامین C | 28 میلی گرم |
کلسیم | 61 میلی گرم |
آهن | 2 میلی گرم |
سدیم | 575 میلی گرم |
پتاسیم | 671 میلی گرم |
مطالعات علمی نشان می دهد که گیاهان سبز، تند و پربرگ مانند شلغم، پیاز و کلم پیچ از جمله مواد غذایی هستند که در پیشگیری از ابتلا به بعضی سرطان ها از جمله سرطان ریه موثرند. چنین سبزی هایی سرشار از بتاکاروتن و کلروفیل می باشند که هر دو خواص ضد سرطانی بالایی دارند؛ بنابراین استفاده از چنین سبزیجاتی چه به صورت خام و چه به صورت پخته می تواند تاثیر به سزایی در سلامتی بدن داشته باشد. سوپ شلغم و قارچ که دستور تهیه آن در فوق ارائه شد، دارای انواع سبزیجات مغذی و سرشار از املاح و ویتامین های لازم است.
شلغم، گیاهی غده ای به رنگ سفید و بنفش است که خواص اعجاب انگیز آن بر کسی پوشیده نیست. این گیاه که در فصل سرما به خوبی رشد می نماید برای درمان بیماری های شایع در زمستان مناسب است. شلغم دارای طبیعت گرم و تر است و باعث تسکین سرفه می گردد. قرقره کردن آب شلغم پخته برای درمان گلودرد مفید است و خوردن شلغم پخته برونشیت را درمان می نماید؛ بنابراین متخصصان تغذیه استفاده از شلغم در فصل سرما را برای درمان و پیشگیری از سرماخوردگی و بیماری های تنفسی مفید می دانند و توصیه می نمایند حداقل چند بار در هفته استفاده گردد. آش ماش، سوپ شلغم مرغ و سوپ شلغم و پیاز از جمله غذاهایی است که در آنها از شلغم استفاده می گردد.
منبع: setare.com