طرز تهیه لوبیا پلو بی نظیر
به گزارش مجله گیلاسفا، لوبیا پلو، از پلوهای ایرانی است که با گوشت چرخ شده، لوبیا سبز، گوجه و ادویه جات پخته می شود که بر اساس نوع پخت، طعم های متفاوتی خواهد داشت.

پلو در آشپزی ایرانی و خاورمیانه به برنجی گفته می شود که با مواد دیگری نظیر گوشت، سبزیجات، حبوبات و حتی ادویه جات مختلف طبخ می شود که تهیه آن به هر دو صورت کته و آبکش است. در بعضی مواد نیز می توان برنج ساده را تهیه نمود و در پایان با موادی که اشاره شد مخبوط کرد و به شکل پلو درآورد. یکی از این پلوهای ایرانی لوبیا پلو است که از ترکیب گوشت چرخ شده و لوبیا سبز و گوچه و ادویه تهیه می شود و طعمی بسیار لذید خواهد داشت که نمی توان از خوردن آن دست کشید. در اینجا طرز تهیه این پلو ایرانی را خدمتتان عرض کرده و گروه آشپزی مجله اینترنتی خبرنگاران امیدوار است شما دوستان عزیز، از این دستور پخت کمال استفاده را ببرید.
نکات قبل از پخت لوبیا پلو
- دستور پخت برای تعداد 5 تا 6 نفر می باشد.
- به طور متوسط هر قاشق غذاخوری لوبیا پلو حدود 30 کیلوکالری انرژی دارد. کالری لوبیا پلو برحسب میزان محتویات داخل پلو و روغن مصرف شده می تواند متغیر باشد .
مواد لازم جهت تهیه لوبیا پلو
برنج | 5 پیمانه |
گوشت چرخ شده | 300 گرم |
پیاز | 2 عدد |
لوبیا سبز | نیم کیلو |
گوجه فرنگی | 8 عدد متوسط |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذا خوری |
ادویه | به میزان دلخواه |
زعفران | به میزان دلخواه |
طرز تهیه لوبیا پلو خوشمزه
- در ابتدا پیاز را نگینی خرد کرده داخل ماهی تابه سرخ کنید تا به رنگ طلایی درآید.
- لوبیا سبز را شسته و با ابعاد کوچک خرد کنید و در ظرف جداگانه با شعله ملایم سرخ کنید تا رنگ لوبیا سبز از سبز روشن به سبز تیره درآید البته نباید خیلی کدر شود.
- پس از سرخ شدن پیاز گوشت چرخ شده را به آن اضافه کنید و با شعله کم تفت دهید تا به خوبی گوشت با پیاز مخلوط و سرخ شود.
- لوبیا سبز سرخ شده را نیز داخل گوشت ریخته و تفت دهید تا به خوبی مخلوط شود.
- گوجه فرنگی را شسته داخل مخلوط کن بریزید و مخلوط کنید تا سفت شود سپس آن را داخل ماهی تابه بریزید و فرصت دهید با شعله کم سرخ شود.
- گوجه سرخ شده را به مواد اضافه کنید و کمی آب داخل ماهی تابه بریزید و در ظرف را بگذارید (به مدت 30 دقیقه تا لوبیا سبز و گوشت به خوبی پخته شوند).
- در پایان پس از کشیده شدن آب مواد رب، ادویه و نمک را اضافه کنید و پس از مخلوط شدن مواد آماده مخلوط شدن با برنج می باشد.
- برنج را می توانید به صورت آبکش و کته درست کنید. اگر تمایل به کته کردن دارید پس از تمام شدن آب برنج، برنج را داخل ظرفی ریخته و مثل برنج آبکش به شکل لایه لایه برنج و مواد را داخل قابلمه ریخته و هم می زنید و با گذاشتن دمی مدت زمان پخت برنج را به آن می دهید.
لوبیا پلو
نکات پخت لوبیا پلو
- گوشت چرخ شده شما اگر چربی کمتری داشته باشد طعمی بهتر به پلو شما می دهد.
- اگر برنج را کمی به اصطلاح زنده برداشتید نیاز به گذاشتن دم کن ندارد.
- اگر برنج را به صورت کته درست کردید اگر از ظرفی که برنج کته شده خارج شود و داخل ظرف دیگر ریخته شود برنج شما به صورت برنج آبکشی خواهد شد.
- در هنگام خرید لوبیا سبز سعی کنید لوبیا سبز ترد خریداری نمایید (با شکستن لوبیا سبز ترد بودن آن مشخص خواهد شد).
- ادویه که به آن اضافه میکنید شامل زردچوبه، ادویه کاری به میزان کم، فلفل سیاه و قرمز (فلفل سیاه عطر خوبی به پلوی شما می دهد.
- لوبیا پلو اغلب به صورت تند پخته می شود که برای داشتن طعمی تند فلفل قرمز بیشتری به آن اضافه نمایید.
- در پایان کار پس از دم کشیدن برنج زعفران ساییده شده را دم کرده و بر روی برنج ریخته و هم میزنید.
- لوبیا پلو با سالاد شیزاری که ترکیب خیار و گوچه و (با کمی نعناع خشک) است طعم بسیار دلچسب، خواهد داشت.
- از افزودن زردچوبه بیش از حد، خودداری فرمایید.
لوبیا پلو با آماده سرو است نوش جان... .
گردآوری: مجله اینترنتی خبرنگاران
منبع: setare.com