7 عادت غلط که ما را دچار اختلالات مغزی می نماید

به گزارش مجله گیلاسفا، بیشتر ما هنوز از بسیاری از عادت های خاص که باعث بروز اختلالات مغزی می شوند، بی خبریم.

7 عادت غلط که ما را دچار اختلالات مغزی می نماید

به گزارش steptohealth؛ اگرچه بیماری های شناختی با عوامل ژنتیک و سن ارتباط دارند، بعضی از شیوه های غلط زندگی که هر روز هم تکرار میشوند، نیز میتوانند بر نرون ها و بافت های مغزی آسیب رسانده و بر وقوع این بیماری ها تاثیر بگذارند:

کم خوابی را کنار بگذارید!

خواب کم کیفیت، کارایی جسمی، ذهنی و عاطفی را کاهش میدهد و منجر به افزایش هورمون های استرس میشود. در نتیجه توانایی فرد برای حل مسائل روزمره کاهش مییابد.

توصیه: حداقل در یک محیط آرام، 8 ساعت خواب شبانه را تجربه کنید. قبل از رفتن به خواب تمام وسایل الکترونیکی را خاموش کنید. یک شام سبک 2 تا 3 ساعت قبل از رفتن به رختخواب بخورید.

در معرض آلودگی هوا قرار نگیرید!

قرار گرفتن طولانی مدت در آلودگی هوا، حتی اگر میزان آلودگی کم باشد به بروز بیماری های شناختی مغز و ایجاد تغییرات ساختمانی در آن منجر میشود.

دانشمندان دریافتند کسانی که در منطقه ها آلوده زندگی میکنند، مغز های کوچکتری خواهند داشت و میزان بروز سکته های مغزی در آنان، بیشتر از دیگران است.

توصیه: از قرار گرفتن در معرض محیط های آلوده جلوگیری کنید و در صورت این قرارگیری، اقدامات پیشگیرانه را به منظور به حداقل رساندن اثرات محیط آلوده انجام دهید. تنفس در هوای تازه و در محیط سبز را از قلم نیاندازید.

مواد قندی را بیش از حد مصرف نکنید!

مصرف بیش از حد شکر تصفیه شده با ابتلا به بیماری های متابولیک و مغزی ارتباط نزدیک دارد. قند در بسیاری از غذا ها و رژیم های ما وجود دارد و فراوری مواد شیمیایی مغز را کاهش میدهد و به مرور زمان بر عملکرد آن تاثیر منفی میگذارد.

مصرف روزانه شکر تصفیه شده یکی از علل ابتلا به اضطراب، افسردگی و زوال عقل است.

توصیه: به جای مصرف شکر های تصفیه شده، از عسل، شیر نارگیل، یا سایر گزینه های شیرین طبیعی بهره ببرید. برچسب های مواد غذایی را به دقت آنالیز و گزینه هایی را انتخاب کنید که شکر آن ها در پایینترین حد باشد.

با صبحانه هیچ وقت قهر نکنید

مصرف روزانه یک وعده صبحانه سالم یکی از عادت های مهم برای حفظ سلامت مغز و جوان نگه داشتن آن است. حذف صبحانه یا گنجاندن مواد غذایی ناسالم در آن منجر به بیماری های مرتبط با سوخت و ساز بدن، کاهش حافظه و عدم ثبات ذهنی میشود. بعلاوه با توجه به کاهش سطح انرژی در طول روز، فعالیت نورون های مغزی کاهش مییابد.

توصیه: صبحانه هفتگی خود را برنامه ریزی کنید و اطمینان حاصل کنید که صبحانه شما شامل ویتامینها، مواد معدنی، فیبر های گیاهی، پروتئین، اسید های چرب امگا3، آنتی اکسیدان ها و ... است.

سیگار کشیدن را کنار بگذارید

سموم موجود در سیگار اندام های مختلف بدن را تحت تاثیر قرار میدهد. این مواد سمی باعث سرعت بخشیدن به فرایند پیری مغز شده و دلیل مهمی برای ابتلا به اختلال در عملکرد شناختی است. ابتلا به دمانس و آلزایمر با سیگار ارتباط نزدیک دارد.

توصیه: در اسرع وقت سیگار کشیدن را متوقف کنید و عادات سالم را جایگزین آن نمایید. از قرار گرفتن در معرض دود سیگار نیز اجتناب کنید.

به میزان کافی آب بنوشید

عدم مصرف آب یکی از عواملی است که بر ضعف زودرس بافت مغز تاثیر میگذارد. از دست دادن آب بدن سطوح انرژی را کاهش میدهد و خلق و خو را پایین میآورد ضمن این که تمرکز را نیز سختتر میکند.

قسمت عمده مغز از آب تشکیل شده و این یعنی کاهش آب بدن با کاهش عملکرد های مغزی، و کاهش اکسیژن در سلول های مغز ارتباط دارد.

توصیه: روزانه 6 تا 8 لیوان آب بنوشید. مصرف میوه ها و سبزیجات آب دار را زیاد کنید. چای و نوشیدنی های طبیعی دیگر را به همراه مصرف آب از قلم نیاندازید.

منبع: فرارو
انتشار: 22 دی 1400 بروزرسانی: 22 دی 1400 گردآورنده: gilasfa.ir شناسه مطلب: 1100

به "7 عادت غلط که ما را دچار اختلالات مغزی می نماید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "7 عادت غلط که ما را دچار اختلالات مغزی می نماید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید